„Ședința derulată în 13 aprilie nu a permis un dialog cu domnia sa în limitele bunului simț și în limitele legii. Am luat act de apărările pe care domnia sa ni le-a transmis în scris pe adresa de email a secretariatului Comisiei. Le-am inserat și pe acelea în cuprinsul raportului și cu majoritatea voturilor membrilor comisiei, nu îmi amintesc să fi fost voturi împotrivă ci doar abțineri, au fost constatate un număr de cinci abateri de la prevederile regulamentului care se subscriu aplicării unei sancțiuni.
Este rolul Biroului permanent, care ne-a și sesizat, să decidă care dintre sancțiuni este cea proporțională cu gravitatea faptelor. Ceea ce am solicitat însă membrilor Biroului permanent a fost să nu considere acest raport ca fiind un rechizitoriu împotriva unui coleg senator. Nu asta mi-am propus în calitate de președinte și nici colegii mei în Comisia Juridică, dar este un angajament ferm că aici în Senatul României și în societate trebuie să apărăm regulamentul”, a declarat Laura Scîntei, președintele Comisiei Juridice din Senat, luni, la un post TV.
Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune.
La începutul lunii, senatorul Diana Șoșoacă a făcut scandal la ușa Comisiei Juridice din Senatul României, unde i s-a interzis accesul pentru că nu avea o mască de protecție, conform normelor de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. Aceasta purta o mască din plastic, care îi acoperea doar gura.