Într-o postare pe Facebook, în care-și anunță decizia, Tănase afirmă că este membru PNL de la 19 ani și niciodată nu s-ar fi gândit că-i va fi rușine să spună că face parte din această formațiune.
"Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.
Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.
Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal.
Aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi", a scris Tănase.
"La fel ca și ceilalți parlamentari care au făcut aceeași mutare, Tănase a explicat că nu a demisionat din PNL pentru că nu se dezice de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme.
(.....)Așadar, rămân liberal și voi continua să fiu vocea românilor în Parlament (...) Însă nu sunt penelist din aripa Cîțu și nu îmi asociez numele și reputația cu minciuni, trădări și incompetență."
În aceste condiții, numărul liberalilor care au decis dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL a ajuns la 11.