Aurul este numit deseori "comoară veșnică", un epitet pe care l-a câștigat nu numai ca pe un echivalent monetar mondial, ci și datorită calităților fizice ale metalului. Arheologii găsesc în mod regulat obiecte vechi de aur, conservate de-a lungul secolelor și aproape în starea inițială după tot acest timp, scrie eva.ro. Cu toate acestea, chiar și comorile veșnice își pierd strălucirea originală și necesită o curățare corectă.
Pune bijuteriile de aur sau obiectele din aur în apă caldă în care ai pus și lichid de curățare. Utilizează ușor o periuță de dinți pentru a îndepărta murdăria. Clătește bine bijuteriile și șterge-le cu o cârpă moale.
Dacă este posibil, dă-ți jos bijuteriile înainte de a face curat în casă, pentru a evita orice contact cu produsele de curățare. De asemenea, este indicat să le dai jos și înainte de proceduri cosmetice, precum o vizită la saună sau alte tratamente care implică schimbări rapide ale temperaturii. Nu purta bijuteriile când înoți în piscină, deoarece clorul poate afecta metalul.