Și Emil Boc ar fi vorbit despre acest gen de tratament.
ȘEDINȚELE PNL COMPARATE CU TERAPIA DE GRUP
„Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem, dar trebuie să așteptăm echipa de negociere să vină în față, apoi avem 10 -12 ore și dăm un vot.” - a spus primarul Clujului.
Sursă: Emil Boc
Afirmațiile au venit pe fondul tensiunilor provocate de faptul că Biroul Politic Național al liberalilor s-a reunit, fără să reușească să decidă mare lucru. Unii participanți definesc ședința drept o un fel de terapie de grup, una destul de tensionată.
Despre „terapia de grup” se mai vorbea și în luna aprilie a acestui an, la prima ședință a coaliției PNL-USR, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Newsweek relata în acea perioadă că unii dintre membrii care au luat parte la întrunire au catalogat-o drept o ședință „de terapie de grup”. Motivul ar fi fost acela că fiecare parte și-ar fi exprimat părerile și nemulțumirile, iar cealaltă doar ar fi ascultat, fără să facă ceva concret în acest sens.
O formă de psihoterapie, terapia de grup presupune ca un grup de persoane să se întâlească săptămânal, sub îndrumarea unui psiholog coordonator, cu scopul de a discuta problemele cu care se confruntă participanții. Chiar dacă au multe efecte benefice, ședințele de terapie nu-și au neaparat locul în Parlament și în întânirile partidelor care decid soarta țării pe care o conduc.