Potrivit lui Radu Țincu, medic primar ATI FLoreasca, la pacienții COVID a fost observată o paletă de manifestări nerurologice, pulmonare și cardiace.
"Cei mai multi prezintă o perioadă de câteva săptămâni după vindecare simptomatologia asociată oboselii cronice, tulburărilor de concentrare și de atenție. (...) Sunt evaluați din punctul de vedere pneumonologic pentru a vedea cum este afectată capacitatea pulmonară. Se fac evaluări ecografice ale inimii pentru a vedea dacă acea inflamație a inimii a lăsat leziuni cronice, care pot să determine o insuficientă cardiacă", a declarat Țincu.
Medicul a explicat că pacienții COVID, încă din momentul în care află că au fost infectați cu noul coronavirus, devin mai alerți, "sunt speriați de posibilitatea de a dezvolta o formă severă, sunt mai atenți cu propria persoană și cu manifetsările care apar".
La fel stau lucrurile - spune el - și după videnecare. Oamenii recurg la tot felul de investigații pentru a afla dacă nu cumva au rămas cu sechele.
Există însă și o veste bună pe frontul luptei cu COVID-19. O spune chiar medicul, referindu-se la ultimele informații legate de vaccinul anti coronavirus. "Avem vești foarte bune în ceea ce privește vaccinul. Există la acest moment publicate studii ale americanilor împreună cu Germania care ne spun că cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie va fi depusă documentația pentru aprobarea vaccinului, iar la sfârșitul lunii decembrie primele doze de vaccin vor fi puse la dispoziția populației", a arătat medicul de la Floreasca.