Criza locurilor de la ATI se vede și în situația din Unitățile de Primiri Urgențe (UPU). În prezent, 668 de pacienți COVID-19 sunt tratați în UPU ale spitalelor, din cauză că nu au mai prins locuri libere la Terapie Intensivă. Nu vorbim însă despre bolnavi "obișnuiți", ci despre oameni a căror stare de sănătate necesită îngrijiri de specialitate și o monitorizare permanentă. Astfel, 30 din cei 668 de bolnavi tratați în UPU sunt intubați, în vreme ce 95 dintre ei sunt deja ventilați non-invaziv, potrivit HotNews.ro.
În București, 135 de pacienți COVID-19 sunt tratați în UPU ale spitalelor, 11 dintre ei fiind intubați, iar 31 ventilați non-invaziv.
În București, 135 de pacienți COVID-19 sunt tratați în UPU ale spitalelor, 11 dintre ei fiind intubați, iar 31 ventilați non-invaziv.
Gravitatea situației o relevă și deciziile din ultimele zile și ore, ultima dintre ele vizând internarea adulților infectați cu noul coronavirus la cea mai mare unitate medicală pentru copii din țară. Vorbim despre Spitalul Grigore Alexandrescu din București, acolo unde ar urma să fie instalate 14 paturi pentru bolnavii COVID adulți.
În ultima perioadă, spitalul a acomodat și alte schimbări datorate, în principal, faptului că numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a crescut, de asemenea, și în rândul copiilor. Vorbim despre extinderea secției Covid cu încă 15 paturi. Inițial, spitalul avea o capacitate de 13 locuri pentru copiii infectați cu COVID-19, 5 dintre acestea fiind în secția ATI și 8 în secția Covid.