Centrul de Bine este primul centru de sănătate mintală deschis în cartierul Ferentari, care vizează acordarea de servicii de informare și educație pentru sănătate mintală, servicii de investigare, testare și diagnostic al tulburărilor psihice, precum și servicii de consiliere psihologică și psihoterapie, în perioada noiembrie 2018 - februarie 2019.
Spațiul care găzduiește Centrul de Bine este situat în Sos. Sălaj nr. 284A, sector 5, București, la etajul 1, într-un cadru generos care reunește o sală de întâlniri de grup și un spațiu dedicat intervențiilor private în domeniul psihologiei. Personalul Centrului este alcătuit din specialiști în psihologie și personal de suport vizând facilitarea comunitară. Serviciile acordate la centru includ:
- Servicii de informare și consiliere psihologică, acordând o importantă mai mare unor perioade bio- psihologice particulare ale vieții (sarcina, lehuzia, menopauza/andropauză) sau dificile (decese în familie, divorț, șomaj, violență în familie etc.). Această activitate va viza lucru cu grupuri de suport și lucru individual cu beneficiarii.
- Servicii care vizează diagnosticarea tulburărilor psihice, psihoterapie și consiliere privind posibilități de îngrijire, inclusiv recomandarea pașilor de urmat pentru obținerea serviciilor de tratament în București
- Servicii de suport persoanelor care se confruntă cu boli cronice, vizând aderența la tratament și prevenirea apariției unor complicații, inclusiv psihice (depresii, tulburări anxioase).
Accesul la toate aceste servicii este gratuit și sunt realizate la sediul Centrului de Bine pe bază de programare, de luni până vineri, într-un interval orar stabilit de comun acord cu specialiștii. Numărul total de ore de consultație psihologică acordate în proiect este de 200 de ore, pentru un număr de minim 50 de beneficiari.
Centrul de Bine mai găzduiește în această perioadă activități educative dedicate elevilor, vizând prevenția consumului de alcool și droguri, educație despre corp, educație psihologică și psihoigiena, în parteneriat cu școlile gimnaziale din Ferentari. Această activitate include un număr de 32 de ateliere intitulate Ora de Dirigenție, fiecare a câte două ore, de care vor beneficia 320 de elevi cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani și 16 profesori diriginți. În cadrul atelierelor elevii beneficiază de o masă și băuturi (suc, ceai, apă). La finalul fiecărui modul, elevii vor reprezenta grafic două tematici, vizând integrarea informațiilor primite în cadrul atelierului: violența în școală-bullying și prevenția consumului de droguri. Pe baza acestor desene și colaje se vor realiza, la finalul proiectului, minim trei machete vizuale pe baza cărora vor fi tipărite afișe și cartoline cu scop informativ-educativ ce vor fi expuse în școlile din cartier și vor fi distribuite locuitorilor din Ferentari.
De asemenea, în fiecare lună au loc la Centrul de Bine ateliere de weekend pentru tineri (15-21 de ani), pe teme precum educația sexuală, psihoigienă, profilaxia adicției de substanțe și a bolilor cu transmitere sexuală, incluzând informații, elemente de dezvoltare personală și activități interactive. Numărul de beneficiari ai atelierelor de weekend este de minim 40 de tineri din comunitate.