Datele strânse de ea arată că primele cinci cele mai frecvente vise sunt acelea în care persoana este atacată sau urmărită, cele în care apar situaţii legate de şcoală, cele în care persoana are diverse experienţe sexuale, acelea în care persoana cade într-o prăpastie şi cele în care aceasta încearcă să facă un lucru de foarte multe ori şi nu reuşeşte.
Căderea în gol
Visele în care cădem sunt mult mai frecvente decât cele în care zburăm. Astfel de vise pot apărea atunci când se produce trecerea de la un stadiu al somnului la altul. Există şi o explicaţie psihologică a acestora, legată de asocierea lor unor experienţe de viaţă precum schimbările bruşte, pierderea unor persoane apropiate sau diverse traume.
Visele erotice
În cazul acestui vis există o diferenţă a frecvenţei apariţiei sale între femei şi bărbaţi, frecvenţa mai ridicată fiind regăsită în rândul bărbaţilor. Este greu de spus dacă este vorba despre ceva natural sau provocat. Au bărbaţii astfel de vise fără o cauză specifică sau această apariţie a lor este stimulată de cultura contemporană? Frecvenţa mai scăzută a viselor sexuale în cazul femeilor apare în mod natural sau ele sunt descurajate să aibă astfel de vise sau să vorbească despre ele?
Teama de eşec
Este normal ca aproape toate persoanele care au trecut printr-un sistem de învăţământ să viseze aceste lucruri ani mai târziu. Participanţii la acest studiu au trecut, în mare parte, prin ciclurile de învăţământ obişnuite, deci şcoala a fost o preocupare de bază a lor, ceea ce explică această frământare care a rămas în interiorul lor şi se manifestă în visele lor.
Citeşte continuarea pe Descopera.ro