Emisarul ONU a precizat că menţine contacte cu toate părţile în Myanmar, inclusiv cu armata, care i-a transmis că are în vedere alegeri "într-un an", notează agenția Agerpres.
Referitor la condiţiile puse de militari pentru o vizită a sa în Myanmar, vizită cerută de o lună de Naţiunile Unite, ea a spus că i s-a transmis că este binevenită, dar "nu acum", întrucât trebuie ca militarii să rezolve în prealabil unele probleme.
Forţele de securitate din Myanmar au continuat miercuri să tragă cu gloanţe reale împotriva manifestanţilor, sfidând valul de proteste internaţionale. Junta pare mai hotărâtă ca oricând să reprime protestele după răsturnarea guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi.
Lovitura militară a fost criticată vehement pe scena politică internațională, începând cu Statele Unite iar țările occidentale au impus o serie de sancțiuni împotriva liderilor militari ai țării. Administrația Biden a amenințat cu noi sancțiuni iar UE a declarat că intervenția brutală a poliției împotriva protestatarilor reprezintă o încălcare clară a drepturilor omului.