Cercetarea realizată pe un eşantion de peste 130.000 de oameni din aproape 50 de ţări de pe întreg globul a arătat că, în restul cazurilor, sarea este benefică, lipsa ei putând avea urmări la fel de serioase că prezenţa ei în exces, informează ziare.com.
Până acum medicii recomandau între 3,5 - 4 grame de sare pe zi. Studiul de faţă arată că dacă se scade sub 3 grame de sare pe zi, creşte riscul de boli de inimă şi atac cerebral.
Autorul studiului, Andrew Mente, a explicat concluzia cercetării, ce unora poate părea paradoxală. Potrivit acestuia, o cantitate prea mică de sare nu are efect doar asupra tensiunii, ci şi asupra unor hormoni benefici organismului.
Sarea este esenţială organismului, aşa cum sunt apă şi aerul. Sarea asigura o cantitate optimă de sânge, menţinând în echilibru apă din organism. În plus, este crucială pentru bătăile inimii şi digestie. Când sarea e în cantitate insuficientă, apar crampele musculare, oboseală, ameţelile şi chiar convulsiile, cele mai grave efecte fiind cele care au reieşit în urmă acestui studiu.