Pe cât de scump a devenit un iPhone, pe atât de repede au ținut pasul și ceilalți producători. Huawei și Samsung se bat la vârf, cu Apple. În acest context, au apărut două categorii de utilizatori: cei care folosesc o carcasă protectoare și cei care nu. Din perspectiva mai multor experți, treaba asta te face să pari într-un anumit fel. Mai ales când ai iPhone.
Conform experților în sociologie și în economie, un telefon fără carcasă ar fi o modalitate subtilă prin care îți arăți bunăstarea. Așa arăți că nu te interesează prea tare dacă îți spargi telefonul iPhone, pentru că îți permiți să-l înlocuiești, dacă e nevoie.
Telefonul a devenit un indicator al bogăției la fel de mult cum ar putea fi un ceas de marcă. Dar fără carcasă înseamnă că nu-ți bați capul cu el, că ai bani de mai mult. Întrebarea care se ridică este următoarea: de ce nu produc companiile dispozitive mai rezistente care să nu aibă nevoie de un strat protector extra? Motivele ar fi două.
Asta nu ar fi profitabil pentru producătorii de telefoane. Dacă ai avea un telefon care va rezista o perioadă extrem de lungă, vânzările de telefoane ar scădea. Implicit, profiturile companiilor.
Apoi, producătorii de telefoane ne dau exact ce vrem, a spus Cliff Kuang, UX designer. Vrem ca telefoanele noastre să arate bine, iar asta înseamnă să renunțăm la aspectul legat de durabilitate. Probabil nimeni nu ar cumpăra un telefon urât doar pentru că rezistă mai bine.