Un exemplu în acest sens, vine din Japonia unde s-a descoperit că simplul miros al unor anumite boabe de cafea creşte numărul undelor alpha din creier, unde asociate cu relaxarea şi meditaţia. De asemenea, cercetarea a demonstrat că productivitatea şi concentrarea sunt îmbunătăţite de cafea.
Un alt studiu a investigat legătura dintre depresie şi consumul de cafea, ceai şi băuturi dulci. După urmărirea a aproximativ 300.000 de oameni, cercetătorii de la Naţional Institutes of Health au determinat că băutul cafelei este asociat cu un risc mai mic de depresie.
Potrivit Scientific American, „unele studii sugerează că iubitorii de cafea şi ceai prezintă o rată mai redusă de declin cognitiv”. Oamenii de ştiinţă au menţionat că „analizele s-au concentrat pe anumiţi compuşi din cafea şi ceai care susţin ideea că unele dintre aceşti agenţi chimici pot reduce riscul de Alzheimer şi Parkinson”.
Ei au citat un studiu ce a fost publicat n 2015 în Neurobiology of Aging, în care cercetătorii au suplimentat dietă cobailor cu un compus din cafea.
Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.