„Am auzit și eu ca și dvs. declarțiile publice ale dlui Ciucă și dlui Ciolacu. Consider că e util să facem asta cât mai repede. Legat de acuzațiile de incompatibilitate, nici eu, nici presa, ci ANI poate să constate incompatibilitatea. Eu nu am făcut nimic care să-mi dea mie perspectiva că sunt în stare de incompatibilitate.
Am operat și în alte spitale de stat și în Republica Moldova, la solicitarea colegilor mei, am oferit expertiza mea și în alte spitale private, atunci când mi s-a solicitat.
Eu nu fac o chirurgie simplă, fac o chirugie complicată aici, la spitalul Universitar. Nu e un domeniu accesibil oricui și am făcut orice să-mi ajut pacienții și colegii.
Legat de participarea mea la consultațiile la Anemona, mi-am ajutat colegii care lucrau acolo și am răspuns și solicitărilor unor pacienți care îmi cereau sprijinul.
Sunt absolut liniștit și dorm liniștit pentru că mi-am ajutat pacienții”, a spus medicul Cîrstoiu.
„Pacienții aleg singuri la ce medic merg și unde merg, la sistemul public sau privat.
În orice spital privat e varianta ca pacienții să meargă în regim al CNAS sau în consultație plătită.
Legea 95 a fost modificată în 2016 prin OUG care a introdus un alt regim al incompatibilităților în sistemul medical și a creat haos. Această OUG nu a trecut niciodată de Parlament, nici măcar nu a fost pusă pe ordinea de zi, dar produce efecte juridice. Legea spune că funcția de manager e incompatibilă cu orice altă activitate remunerată sau neremunerată cu excepția activității medicale în același spital.
Timpul liber nu mai există pentru că nu poți să faci nicio activitate neremunerată de niciun tip. Dacă am fi obiectivi, am găsi foarte multe situații de acest tip.
Să știți că eu am vrut să fac o administrație publică în București mizând pe un sprijin politic stabil. Nu am vrut să fac o administrație politică în Capital”, a mai spus Cătălin Cîrstoiu.
Cîrstoiu: Mandatul meu a fost și este pe masa coaliției
Acesta a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliștilor.
„Un pacient poate avea mai multe episoade de spitalizare, decontat separat de CNAS. Externat, pacientul decide unde vrea să meargă. Odată externat un pacient, nu consider că aș putea eu să influențez. Nu consider că e un prejudiciu al bugetului spitalului.
Am spus că eu vreau să fac administrație publică mizând pe un sprijin politic și stabil. Acest lucru nu îl asimilez unei administrații politice.
Eu nu am intrat în cursa aceasta că m-am trezit într-o dimineață că pot fi primar. Eu am avut o propunere din partea liderilor coaliției.
Mandatul meu pe care mi l-a oferit coaliția PSD-PNL a fost și este pe masa coaliției”, a spus acesta.
Cîrstoiu: Mesajul meu e foarte clar: am o meserie, sunt medic. Nu fac din politică o carieră
„Până acum 3 săptămâni eram un om respectat, am devenit un fel de omul negru.
Dna Firea este președintele PSD București și are o influență foarte mare în filială. Sunt lideri din PSD care au participat cu mine, în diverse manifestări prin oraș.
Părerea mea e că am devenit dintr-un candidat pe locul 3 cum am fost prezentat o țintă. Nu exclud posibilitatea să fi fost și din PSD oameni care nu mă plac”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.
După ce premierul Marcel Ciolacu a emis două ultimatumuri către Cătălin Cîrstoiu, presiunea asupra acestuia a crescut considerabil, punându-l într-o poziție delicată în ceea ce privește candidatura sa pentru postul de primar al Bucureștiului.