Greutatea corporala a fiecarui om este determinata de un amalgam de influentatori ai metabolismului, de la creier, la hormoni, la neurotransmitatori. Daca oricare din acesti factori percepe la un moment dat ca orgasnimul tau nu dispune de suficiente calorii, el va determina incetinirea metabolismului si cresterea apetitului alimentar, care – pe termen lung – pot duce la ingrasare, in pofida eforturile depuse pentru a slabi. Din acest motiv, cand mananci este la fel de important cum e ce mananci.
Prima masa a zilei trebuie sa fie micul dejun. Dar acesta nu trebuie luat abia cand ajungi la serviciu sau mergand spre locul de munca. Dupa ridicatul din pat si toaletare, trebuie sa vina micul dejun in fiecare dimineata. De altfel, micul dejun, dar si bautul a doua pahare de apa, ar trebui sa aiba loc in maximum o jumatate de ora de la trezit.
Atat apa, cat si micul dejun iti “trezesc” metabolismul, il pune in miscare spunandu-i practic ca nu trebuie sa conserve energie, ci este in regula sa o consume prin ardere. In felul acesta, sanse de slabit sunt mai mari decat daca ai fi la cura de slabire, dar ai sari peste micul dejun. Practic, cu cat astepti mai mult sa iei micul dejun, cu atat organismul tau va incepe sa arda calorii mai tarziu.
Urmatorul pas in ceea ce priveste “ceasul meselor de zi cu zi” este sa nu lasi mai mult de trei-patru ore cel mult intre mese. Iar mesele se refera atat la cele principale, cati si la gustari.
Ai mancat un bol de ovaz cu iaurt si scortisoara de dimineata la micul dejun, in jurul orei 7.30, indicat ar fi ca pe la ora 10.30-11.00 sa iei o gustare. Aceasta poate consta intr-un mar, intr-o banana, in 50 de grame de migdale sau alune de padure (neprajite).
Citeşte mai mult pe lyla.ro.