Programul vizitei în Statul Israel include consultări cu ministrul afacerilor externe Gabriel Ashkenazi și întrevederi cu Președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul supleant și ministru al apărării Benjamin Gantz, ministrul cooperării regionale Ofir Akunis și liderul opoziției și al formațiunii Yesh Atid-Telem din Knesset, Yair Lapid.
Potrivit MAE, discuțiile cu oficialii israelieni se vor concentra pe modalitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale, cu caracter strategic, dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic și securitar, în beneficiul României și al Statului Israel. Totodată, oficialii vor discuta aprofundat evoluțiile din regiune, cu precădere cele mai recente evoluții din cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.
Programul vizitei în Palestina va include consultări cu ministrul afacerilor externe și al expatriaților Riad Malki și întrevederi cu prim-ministrul Mohammad Shtayyeh și cu Ahmed Majdalani, ministrul muncii și dezvoltării sociale.
Discuțiile vor viza, în principal, dezvoltarea și diversificarea relațiilor bilaterale româno-palestiniene și modalitățile de consolidare a colaborării, ca o contribuție concretă la construcția instituțională și dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor aborda aspecte privind cele mai recente evenimente de pe agenda regională și de securitate, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.
"Suntem într-un moment extrem de dinamic în ceea ce privește evoluțiile din Orientul Mijlociu. Am avut în ultimele luni un dialog deschis și aprofundat atât cu omologul meu israelian, Gabriel Ashkenazi, precum și cu cel palestinian, Riad Malki, în concordanță cu poziția tradițională a României, care are relații de prietenie și încredere cu ambele părți”, a declarat Bogdan Aurescu înainte de vizită.