Autostrada Pitești - Sibiu se afla într-un blocaj juridic, după ce licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate trebuia să fie reluată.
Acum însă Curtea de Apel a decis sa accepte recursul declarat de CNADNR si sa dea undă verde continuării procesului de revizuire a Studiului de fezabilitate al autostrazii A2 Sibiu - Pitesti.
CNADNR a atribuit contractul catre Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucuresti - Tecnic Consulting Engineering Romania SRL in luna februarie. la CNSC a fost depusa o contestatie de catre firma Romair Consulting, firma ce s-a aflat pe primul loc din punct de vedere al ofertei financiare.
Dupa decizia Curtii de Apel, CNADNR poate semna contractul cu castigatorul initial al licitatiei, potrivit Hotnews.ro. "Solicitam CNADNR semnarea de urgenta a contractului si plata avansului catre asocierea cistigatoare astfel incit sezonul de lucru 2015 sa nu fie pierdut", transmite Asociatia Pro Infrastructura.
"Nu cred că autostrada Piteşti-Sibiu, vitală pentru România, va fi gata până în anul 2020"
Contractul are o durată de 17 luni şi implică realizarea de studii de trafic şi privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.
Autostrada Sibiu - Piteşti, una din cele mai aşteptate din România, a figurat în prima variantă a Master Planului de Transport ca drum expres.
După dezbateri intense și critici din partea opiniei publice, proiectul a fost încadrat ulterior de ministerul condus de Ioan Rus ca proiect de autostradă, necesitând o investiţie estimată de 1,67 miliarde euro.