Augustin Lazăr a transmis următorul mesaj pentru realitatea.net: "Aceleasi probleme sunt transmise de la un mandat la altul pentru a fi continuate in proiectele urmatoare. Tabelele fac parte din analizele Ministerului Public. Am preluat problemele de continuat. Iar urmatorii procurori generali vor continua strategiile institutiei".
Procurorul general al României a adăugat: "Prioritatile MCV sunt retinute in proiecte conform rapoartelor periodice si urmaresc obiectivele de atins de circa 10 ani. De la un procuror general la urmatorul. Sectia de resurse si documente formuleaza tabele cu concluzii, actiuni si obiective, retinute obligatoriu in fiecare proiect managerial ancorat in realitatile ultimelor analize si concluzii".
"Ele sunt continuate din proiect in proiect, pana la realizare si completare cu obiective noi. In prezent, avem o strategie a Ministerului Public mai detaliata, cuprinzand obiective si perioade de realizare", a mai afirmat Augustin Lazar, în mesajul trimis jurnalistului realitatea.net, Cristian Otopeanu.
Si a incheiat: "Eu am lucrari profesionale de referinta, nu am nevoie sa reproduc lucrarile altora cu mai putine aptitudini de cercetare. O calomnie ridicola. Manipularea a devenit o arta pentru cei fara scrupule"
Reacţia procurorului general al României vine după ce Antena 3 a prezentat, în urmă cu puţin timp, o analiză a proiectelor de management realizate de Augustin Lazăr şi de Tiberiu Niţu, susținând că Augustin Lazăr a plagiat în 2016 ceea ce făcuse Tiberiu Nițu în 2013. Conform sursei citate, ar exista similitudini între cele două proiecte. Mai mult decât atât, ar fi vorba chiar despre pasaje copiate integral de Augustin Lazăr.
TOATĂ POVESTEA DUELULUI TUDOREL TOADER - AUGUSTIN LAZĂR
Tudorel Toader duce o luptă cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, începând cu 25 august. Atunci, ministrul Justiției a anunţat, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, că declanşează "procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".
Pe 24 octombrie, la două luni după acel anunț și cu o întârziere de o lună față de termenul autoimpus, Tudorel Toader a propus revocarea din funcție a lui Augustin Lazăr. Totul s-a produs în urma unui raport de evaluare de 63 de pagini, care conținea 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.
Tot pe 24 octombrie, ministrul Justiției a făcut următoarea afirmație: "Nu înţeleg de ce apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie".
Pe 26 octombrie, exclusiv pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader.
Imediat după declarațiile lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a oferit o replică promptă pentru realitatea.net și a dezvăluit că urmează să prezinte dovada. "Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta", a declarat Tudorel Toader pentru realitatea.net.
Ministrul Justiției a continuat imediat: "Sunt mai multe inadvertențe. Nu avea evaluarea, dar a prezentat o clasare referitoare la Iohannis. Să nu uităm faptul că forma de la Ministerul Justiției a plecat la președinte".
După ce a tot amânat publicarea documentelor privind ordonanța de clasare, Tudorel Toader a postat într-un final informațiile, însă fără dovezi concrete.
Mai mult, tot eşafodajul pe care şi-a construit Tudorel Toader argumentaţia legată de Augustin Lazăr ar avea la bază greşeala unei grefiere. În dosarul de candidatură pentru şefia Parchetului General, ar fi fost trimise, din greşeala, de o grefieră începatoare, 12 lucrari, în loc de 10.
Cele două, în plus, îl vizau pe Klaus Iohannis, dar una dintre ele ar fi semnată de CRISTIAN LAZĂR, nu de Augustin Lazăr, conform luju.ro. Lucrarea n-a fost trimisă către CSM, tocmai pentru că s-ar fi depistat eroarea.
Într-o replică oferită aseară, în exclusivitate pentru site-ul realitatea.net, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că grefierele nu se ocupă de dosarele de candidatură.
Întrebat de www.realitatea.net, tot aseară, dacă există posibilitatea ca ordonanţa de clasare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis să fie semnată nu de Augustin Lazăr, ci de Cristian Lazăr, iar la mijloc să fie o eroare de grefă, Tudorel Toader a replicat: "Nu cred. Grefa nu se ocupă de dosarele de candidatură!".
.