"Este important de notat că nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate în legătură cu acest incident şi nu avem cunoştinţă despre datele personale care au fost piratate", a spus Pfizer într-un comunicat.
"Suntem în aşteptarea mai multor informaţii despre ancheta EMA şi vom reacţiona în mod corespunzător, în acord cu dreptul european", a continuat compania.
Agenţia Europeană pentru Medicamente, care deliberează în prezent asupra eliberării de autorizaţii pentru mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, a anunţat miercuri că a fost ţinta unui atac cibernetic, fără să precizeze exact când a avut loc atacul, nici de către cine a fost desfăşurat.
EMA, care controlează medicamentele din toate cele 27 de ţări membre ale UE, urmează să emită cel mai târziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare condiţionată a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat în Regatul Unit, Bahrain şi Canada.
Ciberatacul asupra EMA a avut loc după o serie de avertismente în ultimele luni în jurul pirateriei şi tentativelor de hacking în legătură cu pandemia de COVID-19, vizând laboratoare şi companii farmaceutice occidentale.