Autoritățile spun că în comună există mai multe unități de alimentație publică. Mai mult de atât, s-a descoperit că apa care alimentează mai multe pensiuni este infestată.
Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, din totalul probelor analizate au fost descoperite: 66 izvoare neconforme, 32 de fântâni neconforme și 28 probe neconforme din rețele locale neautorizate.
„Colegii mei au prelevat probe, iar acestea nu sunt conforme. Au fost aplicate chiar și sancțiuni. Pe raza comunei funcționează mai multe unități de alimentație publică, chiar pensiuni și alte unități de cazare, unde este livrată apă neconformă”, a declarat oficialul DSP pentru presa locală.
Sistemul operat de administraţia locală din Rimetea nu are autorizaţie sanitară de funcţionare din partea DSP. Deşi este o reţea nouă, sunt anumite proceduri care ar trebui să existe, cum ar fi să se clorineze după anumite standarde şi, mai ales, să fie realizat un audit de apă.
Directorul executiv al DSP Alba a avertizat că un consum pe termen lung de apă cu parametrii depășiți de nitrați și nitriți poate duce la apariția unor boli, chiar și oncologice.
În Rimetea ajung în fiecare an circa 100 de mii de turiști, arată cifrele publicate de administrația locală. Localitatea este vizitată inclusiv de turiști din străinătate, mai ales din Ungaria. Aici funcționează peste 50 de pensiuni. Locuitorii comunei trăiesc exclusiv din turism.
Locul de muncă plătit cu 10.000 de lei net pe lună, dar de care românii fug ca șoarecele de pisică
Situată în nordul Depresiunii Trascăului (o depresiune de formă elipsoidală, alungită pe axa nord-sud, având o lungime de 11 km și o lățime maximă de 4 km), la o altitudine medie de 550 de metri, localitatea Rimetea este înconjurată de masive montane mai înalte cu 500 - 600 de metri și este străbătută de la nord la sud de râul Rimetea. Masivele calcaroase din jurul depresiunii sunt împadurite în partea vestică (Vf. Cornului - 1238 m, Ardașcheia - 1250 m, Dealul Băieșilor - 1010 m) și golașe în est, unde localitatea este dominată de Piatra Secuiului - 1128 m și de Tarșa - 999 m.
În afară de „Piatra Secuiului” și de masivul Ardașcheia care încadrează localitatea la est, respectiv la vest, alte obiective naturale se găsesc în imediata apropiere: Cheile Vălișoarei (numite si „Cheile Aiudului”; străbătute de DJ107M pe o porțiune de circa 2 km, datorită pereților impunători care uneori sunt responsabili de o diferență de nivel de peste 150 m, Cheile Vălișoarei sunt poarta de intrare dinspre sud în depresiunea Trascăului; Cheile Vălișoarei cuprind 27 de peșteri, dintre care cea mai lungă are 134 m); Cheile Plaiului (o rezervație naturală geologică de interes național, situată pe cursul superior al Pârâului Izvoarele, în sudul depresiunii Trascăului; defileul are 1,2 km lungime); Cheile Siloșului (un defileu cu o lungime de doar 300 m, aflat în apropierea satului Colțești).
Situația geografică a satului (un culoar dominat la est de o Piatra Secuiului și la vest de masivul Ardașcheia) este favorabilă practicării escaladei și sporturilor aeronautice precum zborul cu parapanta.