„Acesta este un moment de tristeţe nu doar în Regatul Unit, ci şi în alte ţări în care Regina a fost şef de stat. Şi în Commonwealth şi în, aşa cum am simţit eu, ţări care nu fac parte din familia britanică tradiţională şi am primit multe mesaje foarte afectuoase de la colegi români, persoane din Guvern şi colegi diplomaţi şi am fost foarte emoţionat de mesajele pe care le-am primit. Moartea unui monarh este, evident, un moment tulburător, tulbură structura ţării, starea de spirit a unei ţări. Dar cât de mare este acest impact atunci când trecerea în nefiinţă a unui monarh are loc în anul în care celebrăm Jubileul de Platină …”, a afirmat diplomatul, în cadrul unei declaraţii de presă, relatează Agerpres.
El a apreciat că celebrarea a 70 de ani pe tron a Reginei în anul care aceasta a murit „explică şocul profund şi tristeţea pe care oamenii le simt peste tot”.
„Pentru noi, care am întâlnit-o pe Regină şi am vorbit cu ea, acest moment este resimţit ca o pierdere foarte personală. Regina cunoştea profund România şi avea relaţii de familie foarte apropiate cu Familia Regală română, iar acest lucru a consolidat legăturile dintre ţările noastre într-un mod foarte clar”, a precizat diplomatul britanic.