Cu ce poți înlocui sarea de masă
În corpul uman, sarea face parte din procesele moleculare care conduc impulsurile nervoase și mențin echilibrul adecvat de apă și minerale în fluxul sanguin. Aceste procese moleculare contractă și relaxează mușchii, potrivit Very Well Fit.
Busuioc
Busuiocul este o plantă populară prezentă în bucătăria: mediteraneană, italiană și thailandeză. Acesta are proprietăți antiinflamatoare și poate contribui la diminuarea efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ în organism.
Oțet de mere
Când vrei să știi cu ce poți înlocui sarea de masă, ia în calcul că datorită gustului său dulce și acidulat, oțetul de mere poate fi o variantă utilă. Consumul de oțet poate scădea colesterolul și poate diminua factorii de risc pentru bolile de inimă.
Cimbru
Cimbrul reprezintă un condiment din bucătăria mediteraneană. Acesta are un conținut bogat în vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți cu un rol important pentru protectia împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.
Drojdie inactivă (drojdie nutritivă)
Drojdia nutritivă este o formă inactivă a aceluiași tip de drojdie, care se folosește pentru a prepara pâine. De asemenea, asigură o serie de beneficii nutriționale, care includ: minerale, complex de vitamine B, proteine și antioxidanți. Aceasta poate oferi un gust asemănător sării preparatelor culinare în care o adaugi.
Usturoi
Usturoiul este un condiment cu un gust înțepător, care intensifică gustul alimentelor, fără a crește concentrațiile de sodiu. În plus, compușii de usturoi pot stimula imunitatea, pot scădea tensiunea arterială și pot sprijini sănătatea creierului, conform Healthline.
Fructe citrice
Dacă te întrebi cu ce poți înlocui sarea de masă, gândește-te că fructele citrice pot oferi preparatelor culinare un gust similar. Ingredientele acide contribuie la echilibrarea meselor, care au o componentă de grăsime.
Oregano
Uleiul de oregano se folosește în medicina tradițională a numeroase bucătării și este un condiment frecvent întrebuințat în bucătăria mediteraneană. Mai mult, uleiul esențial de oregano poate susține: ameliorarea durerii, diminuarea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui. Acestea se regăsesc printre remediile naturale împotriva durerilor gingivale.
Coriandru
Coriandrul se obține din semințele plantei de coriandru. Coriandru are în compoziție numeroși antioxidanți, inclusiv: terpinen, quercetină și tocoferoli. Acești compuși pot stimula sănătatea creierului și pot întări imunitatea. În plus, pot lupta împotriva stresului oxidativ, un proces care favorizează apariția afecțiunilor cronice și accelerarea procesului de îmbătrânire.