În data de 4 august, prefectul județului a convocat o întâlnire cu mai mulți factori implicați în această problemă.
“Situația a devenit destul de periculoasă. Am făcut un apel public către primari în ședința de Colegiu Prefectural să participe la întâlnirea de pe 4 august, la care am invitat și proprietarii și administratorii fondurilor de vânătoare, reprezentanții celor care administrează fondul cinegetic. Vreau, dacă există posibilitatea, să solicităm modificarea legii pentru că legea este deocamdată în favoarea administratorilor fondurilor de vânătoare și în defavoarea cetățenilor", a precizat prefectul Dan Nechifor, conform stiri.botosani.ro.
Distrugeri din cauza porcilor mistreți au fost semnalate la Pomârla, Hilișeu Horia, Hudești, Cristești, Leorda, Dobârceni. Oamenii sunt disperați și cer schimbarea legislației.
“Este foarte gravă situația. Sunt suprafețe în care a mai rămas câte un porumb la 20 de metri. Este o secetă avansată ca peste tot în județ și acum cu mistreții... În primăvară ne-au mâncat sămânța din pământ, și au fost distrugeri, acum iarăși mănâncă culturile. Ei umblă în cârduri câte 25-30 și stau în lanurile de porumb. În zonă este un fond de vănătoare privat care se intersectează cu un fond de vânătoare al celor la Silvic și fiecare pasează de la unul la altul. Singura soluție este schimbarea legii vânătorii. Ești administrator de fond de vânătoare răspunzi. Este secetă și așa muncim pe degeaba, sunt prețurile mici, și mai suferim și din cauza porcilor mistreți...", a spus Mihai Gherasim, un localnic din satul Brăteni, comuna Dobârceni.