Actualul ministru de la transporturi, Sorin Grindeanu, a intrat în politică în 2004 și a devenit consilier local la Timișoara. În paralel, era șeful unui hotel, dar a renunțat la job după ce a fost reales în Consiliul Local din Timișoara. Ulterior s-a angajat la o firmă care se ocupa cu lucrări de instalații electrice – AHM Smartel. Aici a lucrat doar câteva luni, întrucât în iunie 2008 Grindeanu devenea al doilea om în administrația locală din Timișoara.
În 2008, firma AHM Smartel era una modestă, cu un profit de doar 172.000 de lei. Iar lucrurile nu s-au schimbat decât peste aproape un deceniu. În 2017 Grindeanu a devenit premier, iar profitul firmei s-a dublat brusc. Dar adevăratele afaceri au fost declanșate în 2021, anul în care Grindeanu a devenit Ministru al Transporturilor.
Atunci firma a ajuns la un profit de 1,5 milioane de lei și un rulaj de 10 milioane de lei. Cifra de afaceri s-a mărit de cinci ori, iar profitul de aproape 10 ori. Potrivit celor de la lumea politică, în spatele succesului firmei din Timiș ar sta banii publici.
AHM Smartel a început să facă bani din contracte atribuite direct, fără licitație. Nu mai puțin de 129 de contracte de acest gen a primit compania la care a lucrat Grindeanu, iar multe dintre ele sunt chiar în județul Timiș. Altele sunt atribuite de instituții din subordinea Ministerului Transporturilor, condus și acum de același Sorin Grindeanu.
Firma AHM Smartel are un acord cadru de 10 milioane de lei atribuit de CNAIR. Banii au fost alocați pentru repararea sistemului de iluminat din Timiș. Până în prezent au fost plătiți către AHM Smartel peste 4 milioane de lei. Pentru a nu se lăsa mai prejos, managerii Aeroportului Internațional din Timișoara au gratulat și ei firma cu un contract atribuit fără licitație. Aceiași situație s-a petrecut și la CFR Mesagerie.
Iar AHM Smartel încasează și de la marii jucători de pe piața de infrastructură cum ar fi FCC Construction. Această compania e a primit de la CFR, aflată în subordinea lui Grindeanu, un contract de 4,5 miliarde de lei pentru electrificarea căii ferate Cluj Napoca – Oradea și alți 1,9 miliarde de lei pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Caransebeș și Arad.