Codul galben va fi valabil până la ora 21:00. Meteorologii precizează că în următoarele ore nu se prevede dispersia intensivă a acestor poluanţi, în condițiile lipsei precipitațiilor, valorilor înalte ale temperaturii aerului şi mişcării slabe a maselor de aer.
Solicitată de IPN, Galina Catenco, specialist principal la Direcţia monitoring al calităţii mediului, de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, a declarat că pe perioada avertizării de poluare a aerului cu dioxid de azot se recomandă reducerea timpului de aflare în zonele industriale. Se recomandă plimbările doar în zonele verzi, pentru perioade scurte de timp. Agenţii economici din capitală au fost avertizaţi să reducă eliminarea noxelor cu 15%-20%. Specialistul a mai spus că un factor al creşterii nivelului de dioxid de azot în aer este şi fumul emanat de la incendii.
Ion Şalaru, director adjunct în promovarea sănătății și controlul bolilor netransmisibile în cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică, a spus că cele mai expuse riscului sunt persoanele care suferă de boli cronice respiratorii sau cardiovasculare. În acest context, acestea trebuie să respecte recomandările de ordin general de a nu se expune razelor solare în intervalul orelor 11.00-17.00, să poarte haine de bumbac şi să se hidrateze.