"A fost dezamăgitor şi pentru mine. Vorbim de lucruri incredibile în secolul XXI în care e foarte uşor să fiu localizat eu pe un simplu telefon mobil oriunde mă aflu pe acest pământ şi este imposibil timp de şase ore să ajungi la nişte oameni care aveau nevoie disperată de ajutor. E şocant pentru mine. Am şi eu piloţi cu care vorbesc, am piloţi cu mare experienţă. Stau ăn cabina avionului când zbor. Am întrebat piloţii. Nici ei nu pot să îşi dea seama. Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru ce s-a întâmplat în România legat de acest caz. Cu excepţia faptului că, fiind o zonă muntoasă, accesul în zona respectivă a fost îngreunat. Dar, indiferent cât de greu a fost accesul, dacă localizarea era corectă, cred că nu era vorba de mai mult de jumătate de oră să ajungă la cei care aveau nevoie urgentă de ajutor. Pentru oamenii care cunosc astfel de lucruri este inexplicabil, dar probabil există alte explicaţii în sistemul nostru de organizare", a spus Niculae.
Omul de afaceri crede că principala problema a fost lipsa de decizie, lipsa de comandă.
"În decembrie, am avut un început de incendiu, la una din fabrici, chiar la staţia de amoniac. Pentru zona respectivă, reprezintă o bombă atomică. Procedura este foarte precisă. În mai puţin de 25 de minute totul a fost oprit, pus în siguranţă. Eu nu înţeleg cum, la nivel naţional, în astfel de situaţii de urgenţă nu există o procedură foarte clară, cine trebuie să acţioneze. Aici treaba este de comandă. Comanda este unică. Cineva trebuie să comande. Cineva trebuie să ştie exact ce trebuie făcut în acel moment. Eu bănuiesc că principala problema a fost lipsa de decizie, lipsa de comandă", a spus Niculae.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.