"Este o schimbare totală de cultură, gândiți-vă doar la revoluția pe care a produs-o internetul, această avalanșă de instrumente electronice. Toate acestea au o anumită repercursiune, se schimbă ceva în relațiile interumane, în echilibrul societăților umane și nu s-au găsit încă soluțiile perfecte", a spus academicianul, citat de telegrafonline.ro.
"Personal, sunt convins că oroarea și puterea distructivă a unei arme nucleară fac improbabil un război de acest gen. Toți se vor juca cu el, până într-un anumit moment. Nimeni nu va îndrăzni să declanșeze o apocalipsă de tipul acesta. Vor fi războaie locale, chiar regionale, dar nu va fi o conflagrație între marile puterice și în niciun caz atomică", a declarat Constantin Bălăceanu-Stolnici.
Reamintim că weekendul trecut, Coreea de Nord a confirmat că a testat o bombă cu hidrogen. Noul test nuclear a fost tratat ca o sărbătoare în Coreea de Nord.
Este al şaselea astfel de eveniment din ultimii 11 ani şi cel mai grav de până acum, spun experţii. Kim Jong Un susţine că a testat o bombă cu hidrogen, alături de care s-a fotografiat cu o zi înainte.
Specialiştii din România, alertaţi de BOMBA CU HIDROGEN testată de coreeni. Cât de PERICULOASĂ ESTE
Ion Chiosilă, vicepreşedintele Societăţii Române de Radioprotecţie, a explicat la REALITATEA TV care sunt efectele acestui test, dar şi ce înseamnă bomba cu hidrogen.
"Este cea mai importantă armă de distrugere în masă, numită şi termonucleară şi are la bază fuzionarea, unirea atomilor uşori de hidrogen greu sau de uteriu. Comparativ cu bomba atomică, clasică pe bază de spargere a nucleelor grele de uraniu 235 sau de plutoniu 239 este mult mai distructivă. Degajă şoc foarte puternic, urmat de cutremure, urmat de distrugere de circuite electromagnetice. În funcţie de altitudinea unde are loc explozia, cea de la suprafaţa solului este mult mai periculoasă prin distrugerile locale de clădiri, dozele de iradiere destul de mari afectează viaţa", a declarat specialistul la REALITATEA TV.