Ai putea da vina pe bugetul tău că nu dormi pe o saltea foarte bună, dar considerând că puțin mai mult somn ajută la pierderea kilogramelor, îți îmbunătățește memoria și te face să trăiești mai mult, chiar merită să faci un efort financiar pentru a te bucura de un somn odihnitor.
Problema este că o saltea nepotrivită (prost construită, prea veche, etc.) poate crea mai multe probleme decât un gât înțepenit sau o durere în zona lombară. Iată 5 moduri în care salteaua îți afectează somnul și sănătatea:
1. O saltea nouă poate reduce nivelul de stres Într-un studiu din 2009, 59 de persoane sănătoase au fost rugate să doarmă 28 de nopți consecutive pe saltelele lor de acasă, după care alte 28 de nopți pe o saltele noi de fermitate medie. Li s-a cerut să stabilească nivelul de stres asociat unor factori precum grijile, emotivitatea, iritabilitatea sau durerile de cap. Conform studiului, noile saltele au dus la “o scădere semnificativă a stresului”, posibil datorită unei creșteri a calității somnului.
2. S-ar putea ca salteaua să îți provoace alergii S-ar putea să ai alergie la acarienii de praf ce locuiesc în salteaua ta. Creaturile microscopice se hrănesc cu celulele moarte, care pot fi găsite în număr mare pe și în jurul patului. Dacă îți speli cearșafurile și fețele de pernă în apă fierbinte, poți să scapi de acarieni. Pentru și mai multă siguranță, dacă nu îți permiți să-ți schimbi salteaua, poți alege să o aspiri pe cea veche.
Citește restul articolului pe Fabuloase.ro