estea bună este că, atunci când fac fașă crizei, soții ating un nou nivel în relația lor și găsesc noi modalități de a fi fericiți unul cu celălalt.
Nimănui nu ar trebui să îi fie teamă de o criză în căsnicie, deoarece este un semn că relația evoluează. Pricipalul lucru este să nu cedezi și să cauți modalități de a depăși dificulățile.
Primul an de căsnicie: etapa de conștientizare
Rita DeMaria, un terapeut de familie și căsnicie, numește această criză "etapa de conștientizare", care apare de obicei după 6-12 luni de conviețuire.
Vraja de la început dispare și începi să-ți vezi partenerul așa cum este cu adevărat, cu toate slăbiciunile și, uneori, obiceiurile nu prea plăcute, pe care le-ai ignorat fără probleme înainte. Terapeutul spune că atunci este momentul să înveți să lucrezi în echipă.
Ce este de făcut pentru a evita despărțirea?
Dacă nu ați abordat subiecte serioase precum banii, copiii, vizitele rudelor, timpul liber și multe altele înainte de căsătorie, este timpul să o faceți acum, recomandă psihologul Beverly Hayman.
Trebuie să vorbești sincer despre valorile și prioritățile tale. Există posibilitatea ca acestea să nu coincindă în totalitate cu cele ale partenerului tău și atunci va fi nevoie de un compromis.