Recent, acestea, triate din reviste si publicatii de specialitate, au fost dezbatute si publicate într-un raport numit "Outlook”, tinându-se cont de impactul pe care l-au avut asupra cititorilor si de probabilitatea ca ele sa se si îndeplineasca.
Mediul va avea capacitatea de a ne anticipa fiecare miscare
Predictia, publicata în „Mapping the Future with Big Data”, spune: „Capacitatea de a transmite informatii este încorporata în mediul fizic, dând nastere la ceea ce numim internetul lucrurilor.
Informatiile care vin din retelele de senzori, cipuri RFID, camere de supraveghere, vehicule aeriene autonome si din postari social media care arata locatia, vor indica unde am fost si unde vom pleca. În viitor, aceste fluxuri de informatii vor fi integrate în servicii, platforme si programe care vor crea o fereastra în vietile si viitorul a miliarde de oameni”. Frumos, nu! Dar, dupa cum reiese dintr-un sondaj, aproximat, 68% dintre cei întrebati au fost de parere ca legile actuale care privesc internetul nu protejeaza suficient intimitatea clientului. Atunci când mediul aduna informatii despre tine, de ce o face?
Oamenii au început sa-si puna întrebari referitoare la acest fenomen. Ca urmare, Nicholas Negroponte, fondatorul proiectului One Laptop Per Child (Un laptop pentru fiecare copil), a subliniat într-un interviu, ca versiunea internetului lucrurilor, la care el a lucrat, unul în care obiectele din jurul nostru reactioneaza cu inteligenta, a fost dat la o parte, fiind înlocuit de un ecosistem bazat pe aplicatii care permite sa controlam totul de la distanta cu ajutorul smartphone-urilor. Si mai si..., nu? Speram sa ramâna doar o predictie care nu se va realiza.
Specii disparute care vor învia!
Predictia: „Porumbelul voiajor (Ectopistes migratorius), spre exemplu, ar putea fi readus la viata dupa 100 de ani. Geneticianul Ben Novak descrie, prin Proiectul numit The Great Comeback (Marea întoarcere), o strategie ce implica o ampla cercetare, care nu e chiar pe placul multora. De aceea, poate aceasta predictie s-ar putea sa nu se întâmple niciodata.
Cei care militeaza pentru conservarea speciilor nu sunt întru-totul de acord cu aceasta strategie de înviere a animalelor sau pasarilor, considerând ca ar trebui sa ne concentram atentia asupra celor ce mai sunt în viata si au nevoie de salvare.
Citeşte mai mult pe revistamagazin.ro.