1. Mintea ta zburda aiurea 30% din timp. Ati visat vreodata cai verzi pe pereti? Desigur. Este un fenomen absolut normal. Cu cat visezi mai mult, cu atat vei fi mai creativ.
2. Portiunile reduse de informatie sunt cele mai bune. Oamenii pot procesa o cantitate mica de informatie. De exemplu, unele site-uri ofera prea multa informatie, decat pot "digera" cei mai multi utilizatori.
3. Stii sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut NICIODATA. Ce este un model mental? Acesta reprezinta modul in care o persoana crede ca functioneaza un anumit lucru. Aceste modele sunt bazate pe informatii incomplete, experiente din trecut si chiar perceptiile intuitive.
4. Poti fi motivat chiar si de iluzia progresului. Cu cat este mai scurta distanta catre un obiectiv, cu atat mai mult oamenii vor fi mai motivati sa-l atinga. Chiar si iluzia evolutiei te poate mobiliza!
5. Oamenii vad ceea ce se asteapta sa vada... Ne obisnuim cu frecventa unui eveniment. Acest fapt influenteaza modul in care gandim si ne pregatim pentru interactiune.
6. Oamenii proceseaza cel mai bine informatia sub forma de poveste. Povestile sunt impresionante. Exista povesti "testate" si adevarate. Aristotel a stabilit ca o poveste are un inceput, un mijloc si un deznodamant. De asemenea, povestile pot fi folosite pentru a justifica o cauzalitate. Importanta lor este de netagaduit.
7. Subconstientul tau "stie" primul. Mintea ta subconstienta este mai rapida decat cea constienta. Subconstientul stie dinainte ce se va petrece, iar constientul il prinde din urma. De asemenea, subconstientul se teme sa nu piarda si ne ghideaza spre riscurile mai mici.
8. Ceea ce vad oamenii intr-o fotografie sau pe un ecran depinde de ceea ce le vei spune tu. Instructiunile noastre au un impact covarsitor asupra celorlalti.
9. Subestimezi in mod constant reactiile fata de evenimentele din viitor. Oamenii sunt niste prezicatori slabi. Ei pun in balanta preferintele versus realitatea. Adevarul este undeva la mijloc...
10. Vederea ta periferica este mai importanta decat crezi. Dispunem de doua tipuri de vedere, centrala si periferica.
Mai multe lucruri pe care trebuie să le ştii despre tine pentru a avea succes în viaţa personală şi în cea profesională pe Manager.ro.