Bărbatul de 31 de ani, pe nume Sanda Lucian, era ofițer al Serviciului de Protecție și Pază, dar nu era implicat în misiuni de protecție și pază ale demnitarilor.
În ziua în care s-a sinucis, ziua lui liberă, Sanda Lucian se afla la volanul unei mașini similare cu cele aflate în serviciul SPP.
Ofițerul SPP și-a pus capăt zilelor în buricul Bucureștiului, în zona Tineretului. S-a împușcat o singură dată în piept, imediat după ce a coborât din mașină. Potrivit martorilor, victima ar fi oprit pe marginea șoselei, ar fi coborât din mașină, părând extrem de tulburat. Ar fi strigat către un bătrân aflat în apropiere să fugă și abia atunci oamenii din jur ar fi văzut că acesta are un pistol într-o mână. El ar fi tras trei focuri de armă – unul în aer, unul în capota mașinii, iar un al treilea în pieptul său.
Absolvent al Academiei de Poliție, promoția 2001, a intrat în structurile SPP, tot în anul 2o01, la vârsta de 23 de ani, unde a activat până miercuri, 10 mai, zi în care și-a pus capăt zilelor.
Surse din cadrul SPP au declarat pentru Libertatea că Sanda Lucian avea un comportament ireproșabil la locul de muncă și toate testele medicale indicau că nu are probleme. Aceleași surse ne-au spus că ofițerul SPP a fost văzut la serviciu ultima oară cu o zi înainte să își pună capăt zilelor și că astăzi era în ziua lui liberă. Pistolul Glock cu care s-a împușcat în piept, unul de calibrul 9 mm, era armă personală. Fiind cadru militar, acesta avea dreptul să dețină o armă cu glonț.