Potrivit Agerpres, Cercetarea se bazează pe examinarea a 7.200 de artefacte din piatră, colectate din situl arheologic Attirampakkam, aflat la circa 60 de km de Chennai, capitala Tamil Nadu din sud-estul Indiei, scrie Agerpres.
Sursa citată precizează că uneltele au fost realziate în urmă cu 385.000 - 172.000 de ani. Acest fapt dovedește un debut mai timpuriu al Paleoliticului de mijloc în India, fază despre care se credea că ar fi început în urmă cu aproximativ 125.000 de ani.
Cele mai vechi fosile de Homo sapiens sugerează că specia a apărut în Africa în urmă cu cel puţin 300.000 de ani. Ulterior, strămoşii noştri au părăsit această zonă şi au colonizat alte regiuni de pe glob, însă părerile cercetătorilor cu privire la momentul şi modul în care acest lucru s-a petrecut sunt împărţite.
De asemenea, experţii nu ştiu cu certitudine dacă migraţia a avut loc sub forma unei dispersii într-un singur val sau în mai multe. Însă, majoritatea oamenilor de ştiinţă este de părere că au existat mai multe episoade de dispersie în afara Africii, doar unele dintre acestea fiind încununate de succes.