Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Bogdan Olteanu
Decizia în mega-procesul lui Bogdan Olteanu, amânată - Fostul viceguvernator, acuzat că a primit 1 milion de eur
Decizia în cazul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu a fost astăzi amânată. Înalta Curte de Casație și Justiție va rejudeca decizia CCR abia pe data de 25 octombrie. Miza procesului este constatarea prescripției faptelor din dosarul în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare. El este acuzat că a primit 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.
Podul de la Luțca
Firma care a reabilitat „podul lui Arsene” intră în insolvență - Despagubirile la CJ Neamț ar putea rămâne neplătite
La două luni de la prăbușirea podului de la Luțca, firma care a făcut lucrările a intrat în insolvență și ar putea scăpa de plata despăgubirilor. Este firma fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Romică Rotaru. În tot acest timp, autoritățile n-au reușit să găsească o alternativă sau o soluție provizorie pentru localnicii afectați de podul prăbușit. 
Paul Stănescu și Gabriela Firea
PSD se pregătește de alegeri - Firea, luată în calcul pentru prezidențiale - Discurs de campanie electorală
Social-democrații s-au adunat să pună țara la cale la Olimp, acolo unde are loc Școala de vară a femeilor din partid. Și asta pentru că în doi ani au loc alegerile, iar PSD trebuie să decidă cine va fi candidatul pentru prezidențiale. În lipsa lui Marcel Ciolacu, Gabriela Firea a fost în centrul atenției, dar nu întâmplător. Potrivit unor surse, este luată în calcul pentru alegerile prezidențiale. 
Mină Marea Neagră
O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, a fost distrusă de scafandri
O mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflată la 15 km de țărm, a fost distrusă de scafandri. Forțele Navale au transmis că mina a fost descoperită în urma scufundărilor făcute în cadrul unui exercițiu de amploare. Sute de militari români și străini caută minele care amenință litoralul românesc. Acțiunea are loc după ce, în ultima perioadă, au fost descoperite tot mai des mine în apele teritoriale. 
Mircea Drăghici
Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, își așteaptă VERDICTUL. A cheltuit peste 700.000 de lei din banii partidului pe vacanțe de lux
Este ziua deciziei pentru Mircea Drăghici în dosarul în care este acuzat că a cheltuit peste 700.000 de lei din banii partidului pe vacanțe de lux, în care și-a dus familia extinsă și vecinii. Judecătorii de la Tribunalul București trebuie să decidă dacă admit acordul de recunoaștere a vinovăției, prin care fostul trezorier al PSD și-a recunoscut faptele și a acceptat pedeapsa de 6 ani de închisoare, propusă de procurorii DNA, la finalul lunii iunie.
Klaus Iohannis a semnat decretele! 30 de titluri RETRASE de la falși revoluționari, unii cu funcții înalte în stat - LISTA
Dosarul REVOLUȚIEI, retrimis la judecată după 33 de ani! Iliescu și Voican Voiculescu, infracțiuni contra umanității
Decizii în dosarul Revoluției. A fost retrimis în instanță după 33 de ani. Procurorul general Gabriela Scutea a anunţat miercuri retrimiterea la Instanţa supremă a dosarului Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii.
Război în Ucraina, ziua 161
Război în Ucraina, ziua 161: Soluția „pașnică” promisă de Kremlin, respinsă de Kiev: E o invitație la CAPITULARE - LIVE TEXT
Este ziua cu numărul 161 a războiului din Ucraina. Forțele ruse continuă atacurile în zonele strategice ale Ucrainei. Armata lui Putin ar fi folosit arme termobarice pentru uciderea deținuților de la Olenivka. Anunțul de la Kremlin despre o soluție „pașnică” a războiului a fost respinsă de Ucraina, care acuză că Putin vrea de fapt o capitulare. ONU a anunțat că va începe misiunea de investigare a atacului de la Olenivka, unde au fost uciși 50 de prizonieri ucraineni de război, majoritatea fiind membri ai batalionului Azov care au apărat trei luni Mariupol, devenit simbolul rezistenței ucrainene în fața Armatei lui Putin.