Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Fostul soț a luat-o la pumni în fața școlii. Foto/Profimedia
Scene șocante, în plină zi, în fața școlii. Profesoară, luată la pumni și picioare de fostul soț
Un bărbat din Murgeni, județul Vaslui a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași după ce în 2023 a lovit intenționat autoturismul în care se afla fosta lui soție împreună cu fiul lor de 5 ani. Chiar și după acest episod, individul nu s-a sfiit să-și ia la bătaie fosta soție de oricâte ori avea el chef. Ultima „corecție” aplicată femeii a fost în fața școlii.
Mușcatul medaliilor, un gest care prinde la public. Foto/Profimedia
Jocurile Olimpice Paris 2024. De unde vine obiceiul ca sportivii să „muște” medaliile cucerite?
Dacă medaliile de aur de la Jocurile Olimpice nu sunt făcute din aur, de ce le mușcă sportivii câștigători? Un fapt puțin cunoscut este că medaliile de aur acordate la Jocurile Olimpice sunt fabricate din argint. Asta înseamnă că olimpicii nu pot verifica puritatea medaliei prețioase atunci când o mușcă. Deci, de ce sunt olimpicii atât de des fotografiați mușcându-și medaliile după ce și-au îndeplinit în sfârșit visele pe scena olimpica?
Cum tratăm sensibilitatea dentară. Foto Arhivă
Sensibilitatea dentară și cum o putem trata
Sensibilitatea dentară poate deveni o problemă frustrantă pentru cei care se văd obligați să evite alimentele calde sau reci din cauza disconfortului de care ar putea avea parte. În plus, anumite activități banale de îngrijire, cum ar fi periajul sau folosirea aței dentare, pot provoca dureri ascuțite și temporare în dinți. Din păcate, în unele cazuri există încă din naștere predispoziția spre a dezvolta această problemă, care își poate face apariția la orice vârstă.
Ce reprezintă simbolurile P-R-N-D-S-B la cutia automată de la automobile. Foto/Profimedia
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată de la automobile
Cei care au condus numai mașini cu transmisie manuală știu că treptele de viteză sunt numerotate cu cifre arabe. Astfel, la autoturisme, selecția se face în ordine consecutivă, de la 1 la 5-6-sau chiar 8. La acestea se adaugă și o literă: R. Ceea ce reprezintă mersul în marșarier, adică cu spatele. În schimb, la o un vehicul cu transmisie automată, toate treptele de viteză sunt notate cu litere. Iar alături de acestea se pot regăsi și unele cifre.