Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Percheziții ample la comercianții de lemn. Foto/Poliția Română
Razii ample în 17 județe, la MAFIA lemnului. Sunt percheziționați comercianți de lemn, dar și ocoale silvice
Poliția și procurorii vor descinde la nu mai puțin 146 de domicilii și 17 ocoale silvice, din tot atâtea județe. Perchezițiile sunt efectuate în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.
Foto arhivă
Țara din Uniunea Europeană care va taxa profiturile excepţionale ale companiilor energetice
Polonia se aşteaptă să obţină 13,5 miliarde de zloţi (2,75 miliarde de dolari) din taxarea profiturile excepţionale generate de companiile din energie, banii urmând să fie folosiţi pentru a atenua impactul majorării preţurilor asupra gospodăriilor, a afirmat sâmbătă seara Jacek Sasin, ministrului Activelor Statului, transmite Reuters. Premierul Mateusz Morawiecki a declarat în mod repetat că profiturile excesive rezultate din creşterea preţului energiei trebuie împărţite cu consumatorii, şi a cerut schimbări în acest sector.