Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Alexandru Rafila, supus moțiunii. Foto/Inquam
Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii. Rafila: „Moţiunea este un rezumat al postărilor de pe Facebook ale unei persoane”
Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, asupra moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei. Ministrul a declarat că moţiunea depusă la Parlament împotriva sa este rezumatul unor postări de Facebook ale unei persoane care "nu este nici medic şi nu are niciun fel de experienţă în conducerea unităţilor medicale".
Licitații cu „dedicații” la ASSMB. Foto/Arhivă
Acuzații grave la adresa Administrației Spitalelor București: „Licitează numai pentru consultanță, nu pentru investiții”
Un nou scandal are loc în sistemul sanitar din România. După acuzațiile la adresa ministrului Rafila, că a pierdut aproape 750 de milioane de euro destinate spitalelor, acum, în centru atenției a intrat Administrația Spitalelor București. Un secretar de stat acuză că ASSMB organizează licitații doar pentru servicii de consultanță, nu pentru investiții în spitale.
MCV - piatra de gât a justiției din România. Foto/Profimedia
România a scăpat de „piatra de gât” numită MCV. Ce a reprezentat, când și de ce a fost instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare
România a scăpat de monitorizarea prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), un instrument de control al reformelor din justiția românească. El a fost creat în anul 2007 în momentul aderării României la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze eforturile susținute ale României de a-și reforma sistemul judiciar și de a intensifica lupta împotriva corupției.