Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
Atenționare de călătorie în Bosnia și Herțegovina, ca urmare a vremii nefavorabile. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia și Herțegovina că Institutul Hidrometeorologic al Federației a emis pentru ziua de joi, 4 noiembrie 2021, cod roșu de ploi torențiale, intensificări ale vântului și alunecări de teren, cele mai afectate zone fiind Herțegovina, regiunile centrale și de sud-vest.
Indice infectare Ilfov
Incidența cazurilor COVID în județul Ilfov: 7 localități au rata de incidență sub 10/1000. Unde este POLUL infectărilor
Nicio localitate din județul Ilfov nu mai înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 mai amre de 20 de cazuri la mie. Trendul este, practic, descendent pentru a doua zi consecutiv. Cel mai mare indice îl regăsim continuare în Otopeni (19,55), urmat de Periș (18,94), Dragomirești-Vale (18,20). 7 orașe și comune ilfovene au un indice sub 10 la mie, în crștere cu o localitate față de ziua precedentă.
Transfer pacienți bolnavi de COVID-19 în Germania / Inquam Photos / Octav Ganea
Medicii germani, șocați de MOTIVUL pentru care rudele unor pacienți români, în stare gravă, au refuzat ajutorul. De ce se TEMEAU
Lipsa unui loc liber în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) face ca tot mai mulți români infectați cu COVID-19, în stare gravă, să fie transferați în străinătate. Numai ieri, şase pacienţi COVID-19, cu forme medii și grave de boală, au fost transferaţi la spitalele din Germania. Luni și marți au fost transferați alți 12 pacienți în unități medicale germane, numărul total al bolnavilor ransferați în această țară ajungând la 18. Oficialii români iau în calcul să ceară ajutor în continuare și altor state, și asta deoarece presiunea la care sunt supuse secțiile de Terapie intensivă este în continuare foarte mare. Medicii germani care au asigurat transferal ultimilor 6 pacienți transferați au fost impresionați de munca depusă de colegii lor români. Dar asta nu este tot. Aceștia au fost, pe de altă parte, șocați să afle că familiile unor pacienți români, grav bolnavi, au refuzat ajutorul pe motiv că se temeau că cei dragi vor fi supuși "unor experimente".
Profesor într-o sală de curs
Rata de vaccinare în toate școlile și grădinițele din Capitală, făcută publică de Inspectoratul Școlar: 14 unități de stat și private au o rată de 100% - LISTA
Inspectoratul Școlar al Capitalei (ISMB) a făcut, astăzi, publică lista cu rata de vaccinare a angajaților din toate unitățile de învățământ din Capitală. Decizia vine într-un moment extrem de important, când ne mai despart doar câteva zile până la reluarea cursurilor după o vacanță prelungită, dar și generalizată de 2 săptămâni. În plus de asta, reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat chiar zilele trecute că redeschiderea cu prezență fizică a școlilor ar putea să fie condiționată și de rata de vaccinare a angajaților din fiecare școală în parte.
Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu: Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR. Premierul interimar nu renunță la negocierile cu PSD
Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, astăzi, la finalul negocierilor cu USR, că sunt șanse mari pentru refacerea coaliției de guvernare. El a precizat că discuțiile de astăzi au fost doar la nivel de principii, fără a se aduce în discuție nume. Cu toate astea, Cîțu a reiterat că premierul va fi de la PNL. Pe de altă parte, liderul PNL a spus că discuțiile cu PSD rămân în picioare. 
Dacian Cioloș, președinte USRPLUS / Inquam Photos / George Calin
Dacian Cioloș: "Recunoaştem dreptul PNL de a desemna un premier". Ce spune despre eventuale negocieri cu PSD
Au votat moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu, iar acum s-au întors la masa discuțiilor pentru a forma o nouă majoritate politică alături de PNL, condus de același Florin Cîțu. Mai mult decât atât, sunt gata să recunoască faptul că liberalii au dreptul de a veni cu propunerea pentru funcția de premier al României. Cel puțin așa susține preşedintele USR, Dacian Cioloş, care a menţionat că liberalii trebuie să ia o decizie în ce priveşte viitoarea coaliţie, deoarece nu se pot "plimba în fiecare zi şi la USR şi la PSD". Declaraţia a fost făcută la Palatul Parlamentului, înaintea discuţiilor cu reprezentanţii PNL privind o posibilă refacere a coaliţiei.
Florin Cîțu, prim-ministrul interimar al României / Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu, înaintea negocierilor cu USR: Mergem cu un mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL
Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, astăzi, înainte de a începe negocierile cu USR, că are voturile necesare pentru a trece acest guvern prin Parlament. Liderul PNL spune că liberalii au mandat pentru a discuta "cu toate forțele democratice", subliniind însă că în negocierile care vor urma mandatul este unul cât se poate de clar.  "Mergem cu mandat de discuții în jurul PNL cu premier de la PNL", a arătat Cîțu. 
Vaccin anti-Covid19 /Foto: Profimedia
Un medic alergolog sibian a testat zeci de persoane la alergenul din vaccinuri: Ce a descoperit. Categorii de pacienți care au CONTRAINDICAȚII
Vaccinarea este singura soluţie pentru a învinge pandemia de coronavirus - este mesajul pe care îl auzim tot mai des în ultima perioadă atât din partea autorităților, cât mai ales a medicilor. Atunci când este spus de un reprezentant al lumii medicale, mesajul devine parcă și mai impunător, mai ales atunci că este însoțit de date științifice, studii și anlize. Un astfel de mesaj transmite și Corina Porr, medic primar alergologie şi imunologie clinică în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Mai mult, medicul spune că există doar câteva categorii de pacienţi care au contraindicaţii să se vaccineze, precizând că deja a testat zeci de sibieni la alergenul din vaccinuri, Polietilenglicol, însă doar câţiva dintre aceştia s-au dovedit alergici la acest compus.
Rata de infectare Ilfov/ Foto: Pixaby
Incidența COVID a localităților din județul Ilfov a scăzut sub 20 la mie. Unde se înregistrează cea mai GRAVĂ situație
România trece în prezent printr-o perioadă de ușoară scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Acest lucru se poate observa și la nivelul județului Ilfov, care a reuși, astăzi, să nu mai aibă nicio incidență de peste 20 de cazuri la mie. Chiar și în aceste condiții, situația este departe de a putea fi considerată stabilă sau deloc îngrijorătoare, și asta deoarece există în continuare localități cu o rată de infectare mare. Pe prima poziție se află și astăzi localitatea Otopeni, cu un indice de19,84 de cazuri la mie. 
Vaccin anti-Covid19
CNCAV, nou mesaj despre SIGURANȚA vaccinurilor anti-COVID: Numărul de decese, mai mic decât cel așteptat - STUDIU CDC
Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente, o spun din nou reprezentanții CNCAV, care citează un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Potrivit studiului CDC care este realizat într-o perioadă de șase luni de monitorizare a pacienților care au fost vaccinați, numărul de decese raportat a fost mai mic decât cel așteptat. 
Marcel Ciolacu, președintele PSD / Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu, atac dur la PNL și USR: "Au dat dovadă de o abordare arogantă și superficială". Ce MESAJ le transmite
Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că a fost finalizată o listă cu 100 de priorități pentru români "atât pe o perioadă scurtă, cât și medie" de la care vor porni discuțiile cu PNL pentru creionarea unei noi majoritțăi parlamentare. Totodată, el a criticat abordarea din ultimele ziele a reprezentanților PNL și USR r]n raport cu actuala criză politică, spunând că cele două partide dau dovadă "de aroganță și superficialitate".
Percheziții mafia lemnului Bistrița-Năsăud/ Foto: Poliția Română
VIDEO Percheziții de amploare la MAFIA lemnului din Bistrița-Năsăud
Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează 25 de percheziții, în județul Bistrița-Năsăud, la sediile unor operatori economici, sediul unui ocol silvic și locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals.
Certificat vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea
Valeriu Gheorghiță reacționează la BLOCAJUL din Parlament pe marginea certificatului verde: "Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică"
Șeful CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiță a reacționat, astăzi, la blocajul din Parlament privind dezbaterea pe marginea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde anti-Covid la locul de muncă. Totul, chiar în ziua în care țara noastră a atins recordul ABSOLUT de decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, mai exact 591 de cazuri în 24 de ore.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid / Inquam Photos/Octav Ganea
România, tot mai aproape de o decizie privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Când ar putea veni aceasta
Președintele Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat, astăzi, în conferința săptămânală de presă susținută la Palatul Victoria, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă de 5-11 ani este așteptată să fie luată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la mijlocul lunii decembrie.  
Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia
Pfizer și-a revizuit DIN NOU estimările privind vânzările vaccinului anti-Covid în 2021. La ce CÂȘTIGURI se așteaptă producătorul american
Gigantul american Pfizer a anunțat, astăzi, că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari, în condițiile în care, în prezent, semnează contracte pentru doze booster cu mai multe țări și primește aprobări pentru utilizarea produsului pentru segmente mai largi de vârstă. Veștile bune nu se opresc aici, și asta deoarece acțiunile companiei s-au apreciat cu 1% înaintea deschiderii bursei americane de astăzi.
Situație dramatică în spitale/ Inquam Photos/ Octav Ganea
Criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 a atins un nou APOGEU - Cifrele care ne dau FIORI
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în vreme ce 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Vestea bună este însă că 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați. Rata de infectare Covid în Capitală a scăzut astăzi la 13.35 la mia de locuitori, conform DSP București. Cât privește  județul Ilfov, localitatea Otopeni a trecu în topul infectărilor din județ, cu o rată de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile ce depăşeşte 20 de cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov. Otopeniul a luat, practic, locul Perișului, care s-a aflat timp de două zile, în weekend, pe prima poziție.