Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Biserică
Preotul Emil Cărămizaru, BisericaSfântul Gheorghe cel Nou din Capitală: "Postul are un scop transcedental. Este legat de viață noastră intimă, religioasă"
Părintele Emil Cărămizaru, preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală, a vorbit, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, despre beneficiile postului asupra organismului, subliniind, în mod special, beneficiile sufletești pe care abținerea de la o alimentație de origine animală le aduce.
Ministrul Apărării Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Astăzi începe retragerea forțelor române din Afganistan. Nicolae Ciucă: "Sunt peste 19 ani de experienţă. Armata Română şi-a îndeplinit toate misiunile"
Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, susține că Armata Română, care începe, astăzi, 1 mai, procesul de retragere a forţelor din Afganistan, a acumulat 19 ani de experienţă în urma misiunilor desfăşurate în cel mai dificil şi complex teatru de operaţii din lume, dând dovadă "de profesionalism, dedicare, de disponibilitatea de a învăţa, de a se adapta". Potrivit ministrului, misiunile militarilor români în Afganistan "au adus valoare nivelului de pregătire, de instruire, în întreaga armată".
Foc la un service auto din Spania / Foto: Captură Știri Diaspora
Service auto deținut de un român, în Spania, INCENDIAT. Pagube uriașe. Motivul HALUCINANT care ar fi stat în spatele teribilului gest
Scene cumplite au avut loc, săptămâna aceasta, la un service românesc din Spania, acolo unde nu mai puțin de 46 de autovehicule au fost distruse în urma focului care a cuprins clădirea situată în zona industrială Amargacena (Cordoba). Potrivit unor surse din poliție, service-ul este deținut de un cetățean de origine română. Focul, spun anchetatorii, a fost pus intenționat și a produs pagube semnificative. Motivul ar putea fi legat de faptul că service-ul practica prețuri „suspect de ieftine” comparativ cu cele din piață.
Centru vaccinare antiCovid de tip drive-thru Piața Constituției / Foto: Inquam, Octav Ganea
Valeriu Gheorghiță: Centre de vaccinare drive-thru ar putea fi deschise în toată țara
Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi deschise în toată țara. O spune chiar medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid. Gheorghiță a făcut această declarație în urmă cu scurt timp, la centrul de vaccinare din Piața Constituției, deschis în această dimineață, la ora 8:00, și care a fost asaltat de bucureștenii dornici să se imunizeze doar cu buletinul, fără o programare prealabilă în platforma de vaccinare. Vaccinarea se face cu serul de la Pfizer.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Valeriu Gheorghiță, ANUNȚUL care le dă speranțe românilor: Vaccinurile au eficiență la tulpina indiană. Aceasta NU este neapărat mai contagioasă
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul  Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid, a lansat, astăzi, un nou apel către români să se vaccineze, mai ales acum, în contextul apariției primului caz de infectare cu tulpina indiana, din țara noastră. Referitor la această nouă tulpină depistată în România, medicul a declarat că aceasta "nu este neapărat mai contagioasă". 
Medici
Semnal de ALARMĂ: Aproximativ 500 de localități din țară, fără medic de familie! Ce spune preşedintele Colegiului Medicilor România
470 de localităţi din ţară nu au, în prezent, un medic de familie. O spune chiar preşedintele Colegiului Medicilor România (CMR), Daniel Coriu, care susține că instituţiile de sănătate publică trebuie să intervină pentru a rezolva această problemă. Cu doar o zi în urmă, un raport al Avocatului Poporului releva că peste 200 de localităţi din mediul rural nu au medic de familie. Potrivit raportului, care are la bază date furnizate de Ministerul Sănătății, printre cele mai afectate județe se află Alba, Caraş-Severin, Sălaj, Buzău  și Hunedoara.
Tulpina indiană Covid în România / Foto: Inquam Exclusiv
Medic român, avertisment cumplit după primul caz de tulpină INDIANĂ depistat: contagiozitate crescută. Cât de AGRESIVĂ este mutația
Medicul infecționist Carmen Dorobăț a comentat, la Realitatea PLUS, informația legată de apariția primului caz de infectare cu tulpina din India a virusului SARS-CoV-2. "Trebuie să fim foarte convinși că a fost o secvențiere corect făcută și că această tulpina este identică B.1.617.2, cu cea izolată în India. Această tulpină are o contagiozitate crescută și o agresivitate posibil mai mare. Să fim precauți legat de etichetarea tulpinii, iar dacă este (vorba de acea tulpină - n.r.) să știm care este sura 0", a afirmat medicul.