Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Vaccinuri anti-Covid / Foto: ProfiMedia
Cifre ALARMANTE: România a scăzut SEMNIFICATIV cererea de doze de vaccin anti-COVID de la furnizori, pe fondul interesului diminuat al populație pentru imunizare
Interesul scăzut al românilor pentru imuzarea anti-Covid este confirmat din ce în ce mai mult și de autorități. Astfel, potrivit secretarul de stat Andrei Baciu, țara noastră cerut furnizorilor să trimită în luna iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, respectiv cu 4,5 milioane de doze mai puține decât trebuia să primească, deoarece exista riscul ca dozele să expire, și asta din cauza interesului scăzut al populației privind vaccinarea.
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban: România va avea resurse pe care trebuie să le utilizeze "cu maximă inteligenţă" pentru toate proiectele energetice care sunt necesare
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susține că în următoarea perioadă România va avea resurse pe care trebuie să le utilizeze "cu maximă inteligenţă" pentru toate proiectele energetice care sunt necesare pentru dezvoltare, pornind de la resursele din Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR) și până la banii pe care îi vom putea utiliza din Fondul de modernizare, "prin procentul din certificatele de CO2, care pot fi la dispoziţia României în astfel de proiecte de modernizare".
Inundații - imagine cu notă sugestivă
NOI avertizări hidrologice! Risc mare de INUNDAȚII pentru mai multe bazine hidrografice
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, două noi avertizări de inundații pentru bazine hidrografice Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea. Conform prognozei, până joi, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE.
Container deșeuri, Port Constanța
FOTO România riscă tot mai mult să devină lada de gunoi a Europei: Un container cu peste 25 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea. Deșeurile provin din Germania
Container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale, au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. 
Vaccin anti-Covid19
Campania de vaccinare anti-Covid în ritm de melc, în Republica Moldova. Autoritățile face apel la imunizare
Numărul persoanelor vaccinate anti-Covid-19 în Republica Moldova cu cel puțin o doză a trecut de 383 de mii, în vreme ce aproape 147 de mii dintre acestea au primit până acum ambele doze de ser, potrivit datelor Ministerul Sănătății de la Chișinău. Vorbim, practic, despre o rată de imunizare a populației cu prima doză de doar 11,5%, aceasta fiind, de fapt, una dintre cele mai mici dintre țările europene. Autoritățile sanitare fac apel la populație să se vaccineze pentru a preveni îmbolnăvirea cu virusul SARS-CoV-2, precum și riscul apariției unui nou val de infectări.
Vreme capricioasă
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, ACTUALIZATĂ. Ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic
Schimbările bruște de temperatură au devenit o obișnuintă pentru români, vremea fiind tot mai instabilă de la an la an. După o primăvară în care vremea frumoasă a alternat cu reprizele de ploie și chiar cu vijelii, vara pare să se lase tot mai mult așteptată. Meteorologii susțin însă că vremea se va încălzi, treptat, în toată țara, în următoarea perioadă, temperaturile putând să ajungă chiar și până la 33 de grade. Chiar și așa, nu scăpăm de ploi. 
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială. CÂND va fi gata varianta actualizată și CE ar putea curpinde aceasta
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile de dezbatere publică pe marginea proiectului de metodologie pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, anunț IMPORTANT despre efectuarea plăţilor pentru orele remediale. CÂND își vor primi dascălii banii
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, astăzi, că plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi verificate, iar documentaţia a fost transmisă în format complet. De altfel, Cîmpeanu susține că Ministerul Educaţiei a virat deja sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană (UMPFE).
Fostul președinte american, Donald Trump / Foto: Profimedia
Donald Trump împlinește, astăzi, 75 de ani. Este prima aniversare departe de Casa Albă și fără Twitter
Fostul președinte american Donald Trump celebrează, astăzi, 14 iunie, aniversarea vârstei de 75 de ani, aceasta fiind prima zi de naștere după ce a părăsit Casa Albă. Aniversarea din acest an reprezintă, de asemenea, o premieră în sensul că fostul șef de stat este pus în situația de a nu putea transmite sau răspunde mesajelor de pe Twitter, după ce a rămas fără acces la rețea în urma evenimentelor de la începutul acestui an legate de asaltul de la Capitoliu.
Puiu Popoviciu
Judecătorii britanici au RESPINS cererea privind extrădarea lui Puiu Popoviciu. Dorin Iacob: "Este o PALMĂ GREA dată justiției din România"
Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare, în dosarul Ferma Băneasa, nu va fi extradat în România. Decizia este definitivă, relatează Realitatea PLUS. Omul de afaceri a transmis și o reacție, afirmând că este fericit pentru că cea mai conservatoare Justiție din lume i-a dat dreptate. Este o palmă grea dată justiției din România, atrage atenția Dorin Iacob, în condițiile în care președintele completului a decis extrădarea în cazul omului de afaceri Alexander Adamescu. "Acest fapt denotă imparțialitatea Justiției din Anglia la cel mai înalt nivel", subliniază Dorin Iacob. 
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene / Captură foto
Cristian Ghinea: PNRR nu a fost respins. Permanent PSD a hrănit spațiul public cu fake news. Cum RĂSPUNDE ministrul observațiilor Comisiei Europene
Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut, astăzi, câteva precizări deosebit de importante legate de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), menite să oprească valul de speculații apărut în spațiul public încă de joi seara și alimentat de Opoziție, prin vocea liderului PSD, Marcel Ciolacu. "România are al șaselea plan din Uniunea Europeană. E ceva nou și pentru noi, și pentru Comisia Europeană. (...) E a patra oară când Marcel Ciolacu anunță că a fost respins PNRR. PNRR nu a fost respins. (...) Permanent PSD a hrănit spațiul public cu fake news. I-am spus azi, ca să rupem pisica, să discutăm cu demisia pe masă", a afirmat Ghinea. 
Carantină
Chile impune un nou LOCKDOWN, pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19! De când este valabilă măsura și cum merge campania națională de vaccinare
Autorităţile din Chile au impus, joi, o nouă carantină totală în regiunea metropolitană a capitalei, ca urmare a creşterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-COv-2, deşi 57% din populaţia ţintă a fost deja complet vaccinată. Măsura va intra în funcțiune începând de sâmbătă, 12 iunie, și vizează întreaga regiune metropolitană