MENIU

Tăriceanu vorbeşte despre "piruetele Guvernului Boc"

Foto: NewsIn

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu scrie pe blogul personal despre "piruetele Guvernului Boc", subliniind că Emil Boc a făcut încă o demonstraţie a piruetelor sale politice cu ocazia prezentării bugetului în Parlament.

"După ce în luna noiembrie poza în apărătorul  intereselor profesorilor şi cerea Guvernului să crească salariile acestora cu 50%, acum Emil Boc acuză deficitul bugetar lăsat de, nu-i aşa, greaua moştenire liberală. De parcă între cele două - creştere necontrolată a salariilor şi deficit bugetar - nu ar exista nicio legătură de cauzalitate, Emil Boc acuză acum un deficit de 5,2%, dar omite să spună că acest deficit ar fi putut fi mult mai mare dacă solicitarea PD-L şi PSD s-ar fi pus în aplicare", scrie Tăriceanu.

Liberalul mai spune că Emil Boc scoate în față o cifră care ar fi putut fi parțial evitată dacă "domnia sa și partenerii săi de coaliție s-ar fi ocupat de colectarea veniturilor la bugetul de stat și nu cu împărțirea funcțiilor din Guvern".

Tăriceanu mai scrie că situaţia în care se află Emil Boc este similară cu cea a unui concurent la patinaj artistic, căruia i-au ieşit până acum toate piruetele şi săriturile: "Atâta doar că acestea au fost făcute la antrenamentele din opoziţie şi nu în cadrul competiţiilor oficiale ale guvernării. Acum, însă, când „patinatorul" Boc are posibilitatea să-şi demonstreze profesionalismul într-o competiţie oficială, dă vina pe starea gheţii. Sigur, în acest fel, Emil Boc poate păcăli o vreme publicul spectator, dar până la urmă juriul îi va da o notă pentru prestaţia sa, atât la proba tehnică, cât şi la cea artistică". 
Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu guvern Emil Boc