MENIU

Partidul Piraţilor participă la legislativele din Germania

Foto: RTV

Campania electorală din Germania este animată de un partid care a făcut vâlvă în mai multe ţări europene. Este vorba de Partidul Piraţilor. Ei transformă într-un adevărat carnaval demonstraţiile electorale în care militează pentru liberatate în spaţiul virtual.

Şepci, pixuri şi bannere cu capete de piraţi pe care sunt scrise mesaje precum "Îţi vreau toate datele personale" sau "intimitatea nu este o crimă", care alegorice, costume de pirat şi muzică live. Toate sunt componentele unei manifestaţii politice de succes a Piraţilor.

Formaţiunea a înregistrat un real succes în Germania, anul acesta când un deputat a părăsit Partidul Social-Democrat al cărui membru era de aproape 40 de ani, ca să intre în Partidul Piraţilor.

Partidul Piratilor din Germania are filiale în 15 din cele 16 landuri. El militează pentru legalizarea schimbului de fişiere pe internet, pentru învăţământ universitar gratuit şi se opune paşapoartelor biometrice. Partidul Piraţilor, care există în mai multe ţări a obţinut la alegerile europene din iunie, 0,9% din voturi. 

 

Mai multe articole despre:
Germania partid legislative Partidul Piraţilor