MENIU

81 de decese sunt puse pe seama epidemiei de gripă porcină din Mexic

Foto: Realitatea TV

Bilanţul victimelor gripei porcine se înrăutăţeşte. Ministrul mexican al Sănătăţii a declarat că cel puţin 81 de decese sunt puse pe seama virusului, dintre care 20 au fost deja confirmate. Alţi 1.300 de oameni sunt supravegheaţi medical.

Temerile că epidemia de gripă porcină din Mexic s-ar putea extinde la nivel global cresc de la o zi la alta. Autorităţile sanitare sunt în plină campanie de vaccinare. Oamenii au fost sfătuiţi să evite locurile aglomerate şi să poarte măşti. Cei care intră sau părăsesc ţara sunt supuşi unui control medical amănunţit, iar cursurile instituţiilor de învăţământ din capitală şi din regiunea metropolitană au fost suspendate până la data de 6 mai.

"Pentru că avem de-a face cu un virus nou, este fundamental să prevenim apariţia unei pandemii. Trebuie să rezolvăm problema iar strategia noastră este să împiedicăm prin orice mijloace transmiterea virusului. Pentru a preveni răspândirea, trebuie să evităm contactul direct cu alte persoane", a declarat Calderon.

Numărul celor suspectaţi de această boală extrem de contagioasă, care, prin modificarea tulpinei virusului, se poate transmite direct de la om la om, creşte rapid. Cazurile s-au înmulţit şi în Statele Unite. Pe lângă cele 8 din California şi Texas, alte două au fost identificate în statul Kansas. Zeci de tineri din New York sunt şi ei sub supraveghere medicală prezentând simptomele gripei porcine.
Mai multe articole despre:
Mexic virus pandemie decese gripă porcină