MENIU

Ce să mănânci la prânz ca să NU te mai îngrași niciodată

Dieta

Dacă doriți o dietă sănătoasă pentru masa de prânz, faceți tot posibilul să vă feriți de restaurantele de genul fast-food! Ați auzit-o de multe ori, precum și faptul că tipul acesta de mâncare bogată în calorii, zahar și aditivi reprezintă un adevărat câmp minat pentru cei care doresc sa aibă o dietă sănătoasă, echilibrată și corectă.

 

 

Pentru cei care nu-și văd viața fără o friptuiră de porc la pranz, dar vor să încerce o schimbare, iată câteva sugestii și o certitudine: o dietă plină de porcării vă va exploda în față după vârsta de 45 de ani.

Este o adevărată modă, în statele civilizate, ca angajații să-și ducă la serviciu prânzuri făcute acasă, simple și sănătoase. Pentru principala masă a unei zile vă puteți preparea o mâncare sănătoasă și îndestulatoare, respectând câteva reguli simple si la îndemâna oricui.

Dieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut

Ar trebui să includă proteine slabe, carbohidrații să provină din produse din cereale integrale, iar aproximativ jumatate din farfurie ar trebui să fie ocupată de legume sau fructe. Cealaltă jumatate ar trebui să fie ocupată de produse care să conțină proteine slabe cum ar fi carnea de pește, pui, curcan, tofu, fasole sau branză de vaci cu un conținut cât mai scăzut de grasime.

O jumătate de cană de orez brun, paste integrale de grâu sau qinoua nu strica niciodata, dimpotriva. În acest mix se poate include și o cantitate mica de grăsimi sănătoase, ca uleiul de măsline, și un strop de oțet, dacă adorați salatele. Poate fi o variantă excelentă, cu condiția să nu conțină maioneze sau toppinguri grase.

Constituiți o bază care să conțină legume crude sau la gratar și verdeturi. Adaugați alimentele bogate în proteine sau fasole boabe.

Fasolea mai este și o sursă excelentă de fibre și este foarte sățioasă. Puteți opta și pentru carne slabă, brânzeturi cu un conținut scăzut de grăsime sau ou fiert mărunțit. Adăugați o cantitate rezonabilă de grăsime vegetală sănătoasă, apoi puteți presară nuci și fel de fel de semințe.

Acestea conțin grăsimi nesaturate și proteine bune pentru inimă și care ajută la o digestie tihnită. Nu în ultimul rând, crealele integrale, grâu sau orz, iar cu fructele puteți să vă dați frâu liber imaginației. Și un secret pe care îl cunoașteți, teoretic: tot ce v-am arătat nu îngrașă, nu generează afecțiuni cardiovasculare și va furnizează energie!

Mai multe articole despre:
dieta sanatate alimentatie sanatoasa