MENIU

10 semne care pot indica faptul că cineva suferă de ADHD. Explicațiile unui medic specialist

Ttulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este identificata, de regulă, încă din copilarie

Un psihiatru britanic a întocmi o listă cu zece simptome ce pot indica faptul că suferiți de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Mai mult, acesta spune că dacă semnalați 3 astfel de simptome, aproape sigur acesta va fi diagnosticul Afecțiunea este frecvent observată de la o vârstă fragedă, dar poate fi diagnosticată și mai târziu la vârsta adultă.

Dr. Amen a apelat la TikTok pentru a-și dezvălui lista celor 10 semne de ADHD, 

Durată scurtă de atenție

Primul semn al ADHD este o durată scurtă de atenție, ceea ce poate face deosebit de dificilă concentrarea asupra lucrurilor de zi cu zi, cum ar fi munca sau școala.

Dr. Amen enumeră mai multe exemple de cazuri în care ați putea pierde atenția, cum ar fi „teme, hârtii, treburi, ascultarea persoanei cu care ați fost într-o relație de mai bine de șase luni”.

Plictiseală

Psihiatrul spune că dacă „te plictisești foarte mult”, atunci ar putea fi un semn de ADHD. Potrivit Psych Central, această plictiseală este probabil un rezultat al lipsei de stimulare ca răspuns la sarcini neangajante.

Lipsa de punctualitate

Cei cu ADHD se vor lupta adesea cu gestionarea timpului în diferite aspecte ale vieții lor - fie respectând termenele limită, fie pur și simplu plecând din casă pentru a se întâlni cu prietenii.

Punerea unor obiecte în cele mai nepotrivite locuri

Este un alt semn relevant, provocat de aceeași incapacitate a creierului de a fi ordonat. Efectul este că fie îi încurci pe alții, fie nu mai ești capabil să regăsești ceea ce cauți. 

Slaba organizare

Dr. Amen observă că a avea „organizare și planificare slabă” poate fi un semn al ADHD.

Procrastinare

Este un comportament caracterizat prin amânarea acțiunilor sau a sarcinilor pentru mai târziu. Astfel, cei cu ADHD vor amâna adesea până când nu mai este inevitabil – ceea ce îi poate afecta serios fie la muncă, fie la școală.

Senzație de „neliniște”

Senzația de „neliniște, agitație, agitație, agitație” sunt, de asemenea, alte simptome comune ale ADHD. Neliniștea se poate manifesta în diferite moduri, cum ar fi incapacitatea de a sta nemișcat, a se agita cu obiecte sau în interior, cum ar fi gândurile de curse.

Schimbarea locurilor de muncă

Dacă, de asemenea, te străduiești să rămâi la o slujbă și să continui să schimbi rolurile, atunci s-ar putea să vrei să te uiți mai profund de ce se întâmplă asta.

Incapacitatea de a menține relații de lungă durată

Același lucru este valabil și pentru relații, Dr. Amen spunând că cei cu ADHD „se iubesc pe ei înșiși mai mult decât pe oricine altcineva”.

Incapacitatea a urma instrucțiuni

„Ai probleme în a urma instrucțiunile. Și pur și simplu nu simți că ești aproape de potențialul tău?” Cel mai probabil, este tot un simptom ADHD, a explicat psihiatrul britanic.

Deși lista Dr. Amen este un ghid util și oferă o serie de indicii demne de luat în seamă, un astfel de diagnostic nu poate fi pus decât de un specialist.

Mai multe articole despre:
semne ADHD explicatii simptome medic