MENIU

Marcel Ciolacu și Victor Ponta, din nou, la discuții după ce Iohannis le-a respins propunerea de premier

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu și liderul Pro România Victor Ponta au o ședință la Parlament, după ce Klaus Iohannis a decis să-l desemneze pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. La ședință participă și fostul premier Sorin Grindeanu. 

Marcel Ciolacu și Victor Ponta, alături de Sorin Grindeanu vor să stabilească o strategie după ce președintele l-a respins ieri pe Remus Pricopie, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

După hotărârea lui Klaus Iohannis, de a propune premierul în persoana lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

„O să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai declarat că președintele Klaus Iohannis a ales varianta „prelungită de criză politică”, prin decizia de a-l desemna din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier și că șeful statului va trebui să își asume această decizie.

„Nu pot să fiu mincinos, mă asteaptam la această decizie. Președintele României a ales o variantă prelungită de criză politică. Prespupun că și-o va și asumă. Noi ne vom strânge luni la partid și împreună cu colegii mei vom face planul și strategia pentru perioadă următoare”, a mai spus Marcel Ciolacu.