MENIU

Klaus Iohannis a vorbit despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre eventualitatea în care pensiile vor fi majorate, de la 1 septembrie, cu 40%.

Redăm mai jos discuția cu jurnaliștii pe tema pensiilor, discuție purtată la Palatul Cotroceni .

- Jurnalist: Vă temeți de o creștere a deficitului dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie? Pentru că, de altfel, acesta este și avertismentul Consiliului Fiscal.

- Klaus Iohannis: Da, aud foarte bine avertizările și de la Consiliul Fiscal, și de la BNR. Pentru acest an banii sunt prevăzuți, dar cu siguranță este o discuție care se va purta și în lunile următoare.

Jurnalist: Pentru siguranță, ar trebui ca pensiile să fie majorate eșalonat, de exemplu, cu un procent de 20%? Se vehiculează acest procent în ultima perioadă.

Klaus Iohannis: Nu cred că în această seară lămurim chestiunea cu pensiile. Este o discuție mai lungă și, altfel decât cei care au guvernat fără analize și fără studii, eu îmi doresc foarte mult ca acest guvern să analizeze profund, să studieze cu mare, mare responsabilitate întreaga chestiune. Sigur, împreună și cu Casa de Pensii, cu reprezentanții pensionarilor, cu sindicatele, și așa mai departe, fiindcă, până la urmă, este în interesul tuturor să se găsească cele mai bune soluții, și pentru autostrăzi, dar și pentru pensionari.

Mai multe articole despre:
pensii klaus iohannis