MENIU

Cea mai BIZARĂ CAPTURĂ pentru un PESCAR: nu e o pungă de plastic, ci un peşte complet transparent

<p>Captura incredibilă a unui pescar: un peşte complet transparent</p>
<p>Captura incredibilă a unui pescar: un peşte complet transparent</p>

Un pescar din Noua Zeelandă a avut parte de o captură care îi va permite să povestească multă vreme evenimentul prietenilor săi. Stewart Fraser se afla la pescuit împreună cu cei doi copii ai săi, atunci când a prins un peşte...complet diferit de tot ce prinsese până atunci: e transparent.

Stewart Fraser pescuia, împreună cu cei doi fii ai săi, Conaugh şi Finn, în nordul Peninsulei Karikari din Noua Zeelandă, atunci când a făcut o captură neobişnuită.

"Nici nu vroiam să-l trag, pentru că nu ştiam ce este, dar eram foarte curios aşa că am decis să mă uit", îşi aminteşte bărbatul, care a descoperit că nu este vorba de o pungă de plastic, ci de un peşte complet transparent.

"Se simţea plin de solzi şi solid la atingere, ca o meduză şi nu puteai vedea nimic în interiorul său decât un mic punct portocaliu", mai spune Stewart Fraser. 

Fotografiile făcute de bărbat i-au uimit pe toţi prietenii săi pescari, dar nu şi pe cercetători, care susţin că este vorba nu despre un peşte, ci despre o creatură marină nevertebrată, numită salpa maxima sau salpa maggiore, scrie Daily Mail