MENIU

Cât de des trebuie spălate pisicile și cum se face asta corect? Sfaturile veterinarilor

Cat de des trebuie spalate pisicile ? Sfaturi prețioase de la veterinari. Tot ce trebuie să știi dacă ai pisici.

Cat de des trebuie spalate pisicile?

Pisicile nu au nevoie de o ingrijire frecventa ca si in cazul cainilor. De fapt, majoritatea pisicilor domestice traiesc in interior si nu au nicio ocazie speciala de a se murdari. Acest lucru este diferit daca avem o gradina sau o terasa si ii permitem pisicii noastre sa umble libera. 

In aceaste situații, aceasta s-ar putea murdari accidental, intrand in contact cu suprafete murdare, sau cu paraziti daunatori sanatatii sale, cum ar fi puricii.

In general, o pisica va trebui sa fie spalata doar o data pe luna sau chiar la doua luni, iar frecventa depinde in special de ambientul unde traieste,  rasa si tipul de par.

Rasele de pisici cu parul lung, ar trebui sa fie periate in fiecare zi pentru a preveni formarea nodurilor. Daca blana este deosebit de murdara sau necesita o ingrijire speciala, va fi necesara interventia unui profesionist calificat.

Desigur, daca blana are pete persistente sau degaja miros urat, ar fi recomandabil sa vizitati medicul veterinar , pentru a ne asigura ca pisica noastra nu este bolnava sau ca a contractat vreo ciuperca a pielii, susțin specialiștii.

Ce mesaje îți transmite pisica atunci când dă din coadă. Gesturile pe care le face felina ta și la care trebuie să fii atent

Cum se spala o pisica ?

Spalarea pisicii necesita atentie, calm si, mai presus de toate, o doza buna de rabdare. Acesta este motivul pentru care foarte multi proprietari de pisici apeleaza la profesionisti.

In primul rand, trebuie sa creezi o atmosfera placuta, linistind-o cu gesturi afectuoase, un ton calm al vocii, miscari lente si mereu masurate. 

De asemenea, se recomanda evitarea anumitor comportamente care l-ar putea enerva sau speria: in special, aveti grija sa nu puneti animalul sub apa curgatoare, sa periati in opusul directiei firelor de par si sa evitati umezirea zonelor deosebit de sensibile si delicate, cum ar fi ochii, urechile si bot. 

Aceeasi atentie trebuie acordata uscarii , de preferinta, cu un uscator de par silentios sau ar fi bine sa porniti acest dispozitiv cu cateva minute inainte de a le directiona spre blana animalului, astfel incat sa se poata familiariza treptat cu zgomotul. 

Idealul este sa obisnuiesti pisica cu apa inca din primele luni ale vietii, conform sfaturilor venite din parte veterinarilor.

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte. Ce vrea să-ți transmită prin asta

Mai multe articole despre:
spalat pisici veterinar animale sfaturi