MENIU

ERIC LAWSON, actorul care a fost imaginea MARLBORO MAN, a murit de o boală cauzată de FUMAT

<p><strong>ERIC LAWSON</strong>, fosta imagine <strong>MARLBORO MAN</strong>, a murit de o boală cauzată de fumat</p>
<p><strong>ERIC LAWSON</strong>, fosta imagine <strong>MARLBORO MAN</strong>, a murit de o boală cauzată de fumat</p>

ERIC LAWSON, cunoscut drept imaginea MARLBORO MAN, a murit la 72 de ani, din cauza unei boli cauzate de fumat, în casa sa din California. Eric Lawson a fost imaginea campaniei Marlboro Man în anii '70.

ERIC LAWSON, fostul MARLBORO MAN, a murit la 72 de ani. Lawson a fost imaginea Marlboro între anii 1978 şi 1981. El a apărut, de-a lungul timpului, în seriale ca "Charlie's Angels", "The Streets of San Francisco", "Dynasty" şi "Baywatch". Şi-a încheiat cariera de actor după ce, în 1997, a suferit un accident pe platoul unui film western.

ERIC LAWSON a fost un fumător înrăit încă de la vârsta de 14 ani, cu toate că, după perioada în care a fost imaginea Marlboro Man, a acceptat să apară în reclame împotriva fumatului şi să vorbească despre efectele negative ale fumatului. Nu a încetat să fumeze până când nu a fost diagnosticat cu o boală pulmonară obstructivă cronică, cea care i-a cauzat şi moartea.

Soţia sa, Susan, susţine că nu se putea abţine să nu fumeze, deşi ştia ce efecte negative au, scrie Huffington Post. 

Mai multe persoane, actori şi modele, care au fost imaginea Marlboro de-a lungul anilor au murit de boli cauzate de fumat. Printre aceştia, David Miller, care a murit din cauza emfizemului pulmonar în 1987 şi David McLean, care a murit de cancer la plămâni în 1995.