MENIU

Colțunași cu prune. Rețetă tradițională de pe vremea bunicilor

Colțunașii cu prune sunt un preparat foarte bun de pe vremea bunicii. Se fac dintr-un aluat ca cel de la tăițeii de casă, ce trebuie frământat cu mâna și se umplu cu brânză de vaci sau cu carne. Această rețetă se referă la cei umpluți prune.

Colțunașii cu prune sunt un preparat foarte bun de pe vremea bunicii. Se fac dintr-un aluat ca cel de la tăițeii de casă, ce trebuie frământat cu mâna și se umplu cu prune.

Ingrediente:

  •  300 gr făină;
  • ⦁ 2 ouă;
  •  1 ceașcă apă;
  • un praf de sare.

Se amestecă ouăle, apa și un praf de sare într-un vas și se presară făina până se încorporează toată. Se frământă cu mâna până aluatul devine omogen, tocmai bun de întins cu făcălețul pe un tocător, fără să se lipească, după care îl lăsăm un pic să se liniștească, până pregătim umplutura.

Pandișpan cu fructe, un desert pufos și răcoros. O rețetă versatilă


Umplutura:

  • prune curățate de sâmburi.

Aluatul se întinde bine cu făcălețul și se taie pătrate cam de 5-6 cm sau cu ajutorul unui pahar rotunduri. În fiecare pătrat (rotund) se pune câte o jumătate de prună și se întoarce în două, astfel încât să se formeaze un triunghi, având grijă să se lipească bine aluatul.

Se pun într-o cratiță cu apă clocotită și se fierb la foc moale. Când sunt fierți se scot și se scurg de apă, după care se trag în tigaie în unt încins. Se servesc fierbinți și se pot servi cu smântână.

Prăjitura cu miere, una dintre cele mai bune rețete de desert. Se prepară rapid, e simplă, dar extrem de delicioasă

Mai multe articole despre: